Jedan od motiva za istupe najviših državnih zvaničnika je mogućnost da se Srpska napredna stranka pocepa na više struja, tvrde za Danas izvori sa političke scene. Prema njihovom tumačenju, Saša Mirković iz Zaječara praktično je istupio iz SNS, vraćanjem poslaničkog mandata u petak i osnivanjem pokreta Jaka Srbija, što je moglo da izazove domino efekat i izdvajanje struje koja podržava Tomislava Nikolića, a moguće čak i Zoranu Mihajlović, tvrde sagovornici našeg lista. Međutim, Mirković je dao izjavu kojom iskazuje lojalnost vladi, dok su Vučić i Nikolić dva puta demonstrirali jedinstvo zajedničkim sastancima. Podsetimo, nedavno je u jednom intervjuu Nikolić naglasio da premijera retko viđa, a mediji su spekulisali i da je njegov sin i predsednik IO SNS Radomir Nikolić predložio osnivanje frakcija unutar stranke.

Ministar policije vlade u senci DS Dragan Šutanovac, za Danas kaže da je saslušanje premijera još samo jedna u nizu farsi koju nam premijer servira. Vučić danas saslušava Vučića i to je verovatno najvisi stepen političke šizofrenije u istoriji, smatra Šutanovac.

Jovo Bakić,sociolog i politički analitičar, za Danas kaže da su Aleksandar Vučić i njegovi najbliži saradnici Dragan J. Vučićević, Zlatibor Lončar, Dejan Vučić Stanković, Nebojša Stefanović odgovarajućeg nadimka, dvojica željenih medijskih prevaranata Cvijanović i Mitrović, prevazišli sva očekivanja.

– Ove tužne i svakog žaljenja i zgražanja vredne, inače čemerne ličnosti, uz zloupotrebljenoga gospodina Poligrafa, tj. detektora laži, uznemirile su javnost u svetu nedelju, kada se treba odmoriti od kapitalističkih zloupotreba i politikantskih gluposti, samo zbog želje da nekako opravdaju raspirivanje predizborne kampanje odnosno raspisivanje vanrednih izbora. Besramno su izumeli državni udar na koji niko nije ni pomislio, a onda, u tom cilju, i nezakonito zloupotrebili zdravstveni karton čoveka, što je krivično delo (što su lično uradili D.J.Vučićević, ministar pravosuđa Nikola Selaković i ministar zdravstva, inače čovek bogatog iskustva i raskošnoga dara ne samo u zdravstvu, Zlatibor Lončar) – kaže Bakić,komentarisuci jučerasnje saslušanje premijera i vanredni program Pinka pod nazivom Rušenje Vučića.

Prema njegovim rečima, ovakva medijska histerija nije postojala nikada u istoriji Srbije (nešto slično bilo je tokom bombardovanja 1999, ali tada je i kontekst bio temeljito drugačiji).

-Ljudi koji ovako bestidno i namerno histerišu u vreme kada imaju apsolutnu većinu zaslužuju u ovom trenutku sažaljenje i podsmeh, a vremenom će se verovatno suočiti sa znatno težim sankcijama (pitanje je, međutim, ko će od nas to doživeti) – navodi Bakić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari