Joška Broz: Čekam odluku Dačića 1Foto: Stanislav Milojković

Socijalisti će na predstojećim izborima dobiti pojačanje, a umesto PUPS-a, sve je izvesnije da će se na njihovoj listi naći Joška Broz, predsednik Komunističke partije i unuk bivšeg predsednika SFRJ, Josipa Broz Tita.

                       P { text-indent: 2.5cm; margin-bottom: 0.21cm; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); line-height: 150%; widows: 2; orphans: 2; }P.western { font-family: „YHelvetica“; font-size: 12pt; }P.cjk { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 12pt; }P.ctl { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 10pt; }A:link { } – Programi su nam 90 odsto isti i zbog toga smo postigli dogovor na izborima nastupimo zajedno na svim nivoima, ali se još zvanično čeka potvrda vrha SPS. Da li ću se ja naći na listi odlučiće Ivica Dačić, kaže za Danas Joška Broz.

      Lider KP je u razgovoru za Danas bio prilično kritičan prema Levici Srbije, Borislav Stefanovića koju ne smatra istinskom levičarskom partijom. LS je istureno odeljenje DS-a, koje ima za cilj da rasturi SPS i Komunističku partiju, kroz rasipanje glasova levičarski orijentisanih birača, a kao dokaz da je reč o pseudolevičarskoj stranci Broz navodi primer da, između ostalog, u LS ne praktikuju ni pevanje partizanskih pesama.

     Upitan da prokomentariše istupanje PUPS-a iz koalicije sa SPS, on navodi da će Komunistička partija doneti dodatne glasove SPS-u i ističe kritike na račun PUPS-a, jer su govorili da su na strani penzionera, a onda glasali za smanjene penzija.

– Uz nas su mnogobrojni penzioneri, iza sebe imamo glasačku mašineriju, kao i podršku Sindikata penzionera i Pokreta za toleranciju. PUPS se oduvek vodio samo ličnim interesom svog rukovodstva, zbog toga ih napušta veliki broj članova i prelazi u nama partnerski Sindikat penzionera, istakao je Broz.

      On dodaje da su mnogi članovi SPS-a nekada bili pripadnici Saveza komunista, tako da KP toj partiji može pomoći da povrati ideološku čvrstinu koja se rastakala tokom godina, a i birače možemo asocirati na neka lepša vremena i doneti dodatne glasove našoj zajedničkoj listi – zaključuje Broz.

I Dušan Janjić na listi SPS

Politička organizacija „Aktivna Srbija“ koju predvodi Dušan Janjić najverovatnije će se naći na listi SPS, a konačan dogovor o ovoj predizbornoj koaliciji očekuje se u naredna dva do tri dana. Kako kaže Janjić za Danas, Aktivna Srbija je već dogovorila zajednički nastup na lokalu u većini opština sa SPS, u nekoliko sredina sa SNS, dok će u pojedinima ići samostalno sa grupama građana. „Ostalo je još da se dogovorimo sa SPS za republiku i pokrajinu, što očekujemo u naredna dva, tri dana. Dosta smo analizirali i vagali, bili smo spremni da se dogovorimo i sa Aleksandrom Vučićem, ali smo odlučili da idemo tamo gde nam je otvoreniji put za samostalnije delovanje u okviru koalicije, odnosno sa socijalistima“, navodi Janjić. B. C.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari