Srbija mora da u isto vreme konkretizuje dodatne aktivnosti u saradnji s Haškim tribunalom, kako bi u potpunosti odgovorila na primedbe tužioca Serža Bramerca, i da pronađe partnere u EU koji će joj omogućiti dobijanje statusa kandidata za članstvo u Uniji, izjavio je predsednik Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović.


Podsećajući da je pozitivna ocena saradnje s haškim tužilaštvom neophodna kako bi Savet ministara EU izneo pozitivan stav o kandidaturi za članstvo u Uniji, Jovanović je na konferenciji za novinare ocenio da bi Srbija istovremeno, uz podršku partnera u EU, trebalo da se izbori za status koji je imala Hrvatska u procesu pridruživanja u vreme dok je tragala za Antom Gotovinom.

Odgovarajući na pitanja u vezi sa sastankom lidera SNS i DSS Tomislava Nikolića i Vojislava Koštunice, lider LDP je kazao da je reč o „političarima koji su uništili ovu zemlju, svaki na svoj način“. Taj sastanak govori o nemoći i Nikolića i Koštunice da ponude razumljivu politiku i odgovore na probleme na koje vlast ne odgovara, rekao je Čedomir Jovanović, ističući da se politika naprednjaka može razumeti samo kao politika koja ne bira sredstva da dođe na vlast.

Međutim, kako je upozorio, postoji i mogućnost koalicije SNS i DS posle narednih parlamentarnih izbora. „Pošto su njihove politike slične, mislim da niko neće imati pravo da sutra bude iznenađen činjenicom da oni mogu da sarađuju i u jednoj vladi. Ja time ne bih bio iznenađen“, zaključio je Jovanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari