Borko Stefanović nije levi- čar, on je bubuljica u opoziciji. Levi- čar ne možete postati slavnom pobedom Sirize, već to morate pokazati svojim dugogodišnjim delovanjem, kaže za Danas Bratislav Jugović, direktor Pokreta socijalista, komentarišući nedavne javne nastupe potpredsednika Demokratske stranke Borislava Stefanovića.

On navodi da je levica uvek antifa- šistička. „To bi značilo da morate da odete u Hrvatsku, da se poklonite srpskim žrtvama iz Drugog svetskog rata i da kažete da ustašama nije mesto u Evropi. Borko Stefanović je imao priliku to da uradi i nikad nije. Nije ni osudio sledbenike Handžar divizije koje je Zukorlić prošle godine izveo na ulice Novog Pazara, a Vulin jeste. I privatizacije u Srbiji su bile fašizoidne, a Borko je ćutao! Ali sada glasno poziva Ružića u front svoje lažne levice“, smatra Jugović.

Funkcioner stranke koju predvodi Aleksandar Vulin ističe da se „pita da li Borko zna da su se Ružićevi drugovi u fašističkom privatizovanju Srbije nepristojno obogatili“.

– Uostalom, i Ružić i Stefanović su imali šansu da daju doprinos da ulice nose naziv po Peku Dapčeviću i Koči Popoviću, pa nisu. Aleksandar Vulin je to uradio u prvoj godini mandata – rekao je Jugović. Borislav Stefanović je u Blicu svrstao Jugovićev PS u lažnu levicu. „SPS ne može da bude levica, oni su lažna levica u okviru aktuelne vlade, a stranke koje bi eventualno SPS mogao da okupi su PUPS i Pokret socijalista i ništa više. Izgubili su svaki legitimitet, rekao je Stefanović. On je rekao i da bi Branko Ružić mogao da postane deo opozicionog pokreta.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari