Kome je stalo da ukloni Tomislava Nikolića sa političke scene? 1

Savetnica za medije predsednika Srbije Stanislava Pak ocenila je da medijski napadi na Tomislava Nikolića nisu slučajna, izolovana pojava, već organizovana i orkestrirana hajka na legitimno izabranog predsednika i članove njegove porodice. „Da budem preciznija, u pitanju je medijski linč i postavlja se pitanje kome je toliko stalo da ukloni Nikolića sa političke scene“, upitala je Pak u autorskom tekstu za jučerašnju Politiku. Sagovorinike Danasa smo, tim povodom, upitali šta misle kome je stalo da ukloni Nikolića kao što tvrdi Pakova.

Vjerica Radeta

funkcionerka Srpske radikalne stranke

Nikolić je sam sebe isključio sa javne scene time što se u protekle četiri godine enormno obogatio, izgradio kuće, vile, čak i crkvu pokajnicu. On je sam sebe isključio sa javne scene i time što je prekršio Ustav zbog ženine fondacije, a možda najvažnije što je uradio u smislu isključivanja sebe sa scene jeste činjenica da je stekao fakultetsku diplomu a da nije nijedan ispit položio.

Sanda Rašković Ivić

predsednica DSS

Tekst gospođe Pak i njeno lamentiranje nad tim da su za predsednika Srbije od 2014. mediji zatvoreni retorskog je karaktera. Svi vrlo dobro znamo da od 2014. sve konce oko svih stvari i svih delokruga naših života u Srbiji drži Vučić. Mislim da je on sada i preuzeo ingerencije predsednika države time što traži razgovor sa pojedinim opozicionim listama, što je po Ustavu već učinio predsednik Srbije, koji mu je i dao mandat da sastavi vladu. Došlo je krajnje vreme da Nikolić pokaže da je zaista predsednik Srbije i da upozori Vučića javno i jasno na to da on krši demokratske i pravne procedure.

Vladimir Pejić

direktor agencije Faktor plus

Ta priča se ponavlja i traje već nekoliko godina a samo su akteri koji su otuživani za to različiti. Nikolić je dosta prisutan na javnoj i medijskoj sceni, možda manje nego kada bi neko drugi bio predsednik, ali ga ima u javnom životu. Dokle god je on predsednik neće ga moći niko ukloniti sa javne scene. Stepen njegovog angažovanja u javnosti zavisiće od toga da li će se ponovo kandidovati na predsedničkim izborima i ko će ga podržati.

Branko Ružić

potpredsednik SPS

Izuzetno uvažavam instituciju predsednika Republike, kao i činjenicu da je Nikolić dobio podršku građana 2012. Nisam uveren da je moguće ukloniti sa javne scene jednu tako značajnu političku figuru, ali ukoliko gospođa Pak ima neka konkretna saznanja, red je da ih podeli sa javnošću i građanima. Šta god ko mislio o aktuelnom predsedniku Srbije, radi se o predsedniku svih građanki i građana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari