Nova skupštinska većina, koju su uspostavili SNS, SPS, NS i DSS smenila je lokalnu vlast u Požegi, koju je činila koalicija DS, SPO, URS, NS, DSS, SPS i LDP.

Smeni su doprineli glasovi dvojice odbornika DS koji su se, kao nezavisni odbornici, priklonili novoj odborničkoj većini, ali i namera socijalista da napuste saradnju sa demokratama i da novi politički savez sklope sa naprednjacima, pod izgovorom da sastav lokalne vlasti treba uskladiti sa stranačkim sastavom centralne vlasti.

Za predsednika opštine, umesto dosadašnjeg demokrate Milovana Mićovića, koji je tu funkciju obavljao od 2009, izabran je Milan Božić, predsednik požeških naprednjaka, a umesto Dragog Erića (SPO) za predsednika Skupštine opštine je izabran Dejan Jovanović, takođe naprednjak. Međutim, nova koalicija nije uspela da izabere novo Opštinsko veće, jer je od devet kandidata samo jedan dobio dovoljan broj glasova, pa će u ponedeljak biti održana nova sednica na kojoj će biti predloženi i novi kandidati.

– Politički život je takav. Možda nije baš najbolje vreme za promenu vlasti, jer su vrlo blizu lokalni izbori, ali najvažnije je to što je sednica Skupštine bila dostojanstvena i što nije bilo ni najmanjih problema, što nije baš uobičajeno u Srbiji. Bez obzira na to ko je na vlasti, mi želimo da Požega napreduje. Sa SNS, koja je ranije bila u opoziciji, sarađivali smo dobro i nadam se da će se takva saradnja nastaviti – kazao je za Danas sada bivši predsednik opštine Milovan Mićović.

– Čovek ne zna da nađe prave reči da li da se zahvali za iskazano poverenje ili možda to da shvati kao kletvu za ono šta ga čeka. To samo zna moj prethodnik Milovan Mićović. Šalu na stranu, hvala vam na ukazanom poverenju, a ja ću raditi isključivo po zakonu i u korist građana Požege – obratio se odbornicima novi predsednik Milan Božić, inače veterinar, dodavši da od predstavnika bivše lokalne vlasti očekuje i saradnju i kritiku.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari