Predsednici DS, LDP i DSS Dragan Đilas, Čedomir Jovanović i Vojislav Koštunica, svako sa drugačijim objašnjenjem, odbacili su poziv koji im je uputio lider SNS i prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić za TV duel „trojica protiv jednog“.

Prethodno je Đilas pozvao Vučića da u četiri oka debatuju pred TV kamerama o ključnim ekonomskim problemima i situaciji u Beogradu, na šta je vicepremijer odgovorio da želi duel u isto vreme i sa Jovanovićem i Koštunicom.

„Iako sam trenutno veoma zauzet, spreman sam da se odazovem pozivu gospodina Đilasa. Samo tražim da to bude duel sa svom trojicom lidera opozicije, dakle sa Đilasom, ali i sa Jovanovićem i Koštunicom. Neka sva trojica sednu preko puta mene i kažu šta zameraju novoj vladi, a ja im obećavam da ću odgovoriti na sva njihova pitanja“, rekao je Vučić za tabloid Informer.

Dragan Đilas je u izjavi za javnost ocenio da Vučić na ovaj način želi da ozbiljnu diskusiju pretvori u „politički rijaliti šou“ kojim se, „ma koliko da su gosti atraktivni, neće rešiti nijedan od četiri goruća problema Srbije – prezaduženost, nezaposlenost, rastuće siromaštvo, kriminal i korupcija“. „Ukoliko gospodin Vučić bude želeo o tome da argumentovano razgovara, ponuda je uvek otvorena. Kada Vlada Srbije bude organizovala okrugli sto na koji budu pozvane sve parlamentarne stranke, DS će se takođe vrlo rado odazvati“, zaključio je Đilas.

„Nije nam potrebna atmosfera lošeg vesterna i glumatanje političara u duelima u koje jedni druge pozivaju da bi se svađali, a ne da bi došli do bilo kakvog dogovora. Na meni su zube izlomili i veći od Vučića i nemam vremena za takvo političko pozorište“, izjavio je za Danas predsednik LDP Čedomir Jovanović. Vučiću bi, ukazao je Jovanović, „bilo korisnije da me je pozvao da razgovaramo o ekonomskim merama koje namerava da sprovede, jer je jasno da će one biti osuđene na neuspeh, koliko god da su kvalitetna rešenja, ukoliko im ne prethode političke promene“.

S druge strane, DSS smatra da bi njen lider Koštunica u eventualnom TV duelu trebalo da sedi sam, nasuprot Vučiću, Đilasu i Jovanoviću, „jer su oni isti“. Predsednici SNS, DS i LDP „zagovaraju istu pogubnu politiku približavanja EU“, a tome se „jedini protivi“ Koštunica, izjavio je novinarima portparol DSS Petar Petković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari