Politička sudbina pojedinih ministara iz redova najveće vladajuće Srpske napredne stranke, ali i epilog „mlečne afere“, trebalo bi da budu poznati danas. Imena državnih funkcionera koje SNS proglasi odgovornim za konfuziju u vezi s nivoom aflatoksina u mleku javnosti će saopštiti lider naprednjaka i prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić.


Iz SNS obećavaju da odluka „neće biti ni po babu, ni po stričevima“, ali se i strogo drže partijske discipline. U redovima naprednjaka juče je bilo nemoguće naći sagovornika koji bi odgovorio na pitanja ko se sve može naći na spisku odgovornih i da li će među njima biti ministar poljoprivrede i potpredsednik SNS Goran Knežević.

„Sve će danas saopštiti naš lider Aleksandar Vučić. Imali smo u subotu dvočasovnu sednicu Predsedništva i tamo smo rekli šta ima da se kaže. Nemojte ništa više ni da me pitate. Imena će saopštiti Vučić, a vi slušajte i čućete“, kazao je Danasu Gojko Radić, član Predsedništva SNS i Vučićev savetnik u Ministarstvu odbrane. Svi naši sagovornici podsećaju da je tokom vikenda trebalo da se zaokruži prikupljanje podataka o „mlečnoj aferi“, koji će biti dostavljeni javnosti.

Pored Kneževića, neizvesna je i sudbina ministra kulture Bratislava Petkovića, kojeg je Vučić žestoko, mada bez pominjanja imena, kritikovao zbog ideje da se pretplata za RTS poveže s naplatom poreza.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari