Nekoliko hiljada pristalica narodnjačke koalicije sinoć se okupilo ispred RTS u Takovskoj ulici kako bi izrazili nezadovoljstvo izveštavanjem o štrajku glađu i žeđu lidera SNS Tomislava Nikolića. Tačno u 19.30 , kada i počinje centralna informativna emisija na RTS, omladinci SNS demonstrirali su i performans „Gnevnik žute lažovizije“. Performansu, ali i protestu koji je trajao nešto manje od dva sata, prisustvovao je gotov čitav vrh naprednjačke koalicije – Aleksandra Vučić, Velimir Ilić, Dubravka Filipovski, Milanka Karić, Aleksandar Vulin…


Sa barske stolice, koja je poslužila kao bina, Aleksandar Vučić, zamenik predsednika SNS, rekao je da se sa medija Demokratske stranke, RTS, B92 i Blica već tri dana vodi monstruozna i brutalna kampanja protiv Nikolića.

– Kažu njegov štrajk je farsa, izmišljaju, lažu i falsifikuju, ali zabravljaju jednu stvar da Nikolić žrtvuje sebe, ne radi sebe, već zbog Srbije i građana. – poručio je Vučić praćen zvižducima pištaljki, vuvuzela i i povicima „ustaše“, „lopovi“,“ odlazite“. „Svi plaćaju pretplatu za RTS, ali moraju znati da je plaćaju i građani Srbije koji su protiv režima Borisa Tadića“, naveo je Vučić, pozivajući Nikolića da još jednom razmisli o svom štrajku, jer bez njega SNS ne može da pobedi vladajuću koaliciju.“ Zamenik predsednika SNS još jednim je sinoć poručio da ukoliko lider naprednjaka do Vaskrsa ne napusti bolnicu da će SNS pozvati celu Srbiju u Beograd. „A onda ćemo raditi ono što je govorio Zoran Đinđić, pa da vidimo šta će onda vlast reći“, najavio je Vučić.

Na skupu je govorio i lider NS Velimir Ilić koji je RTS nazvao „zgradom laži“, a njenog direktora Aleksandra Tijanića „slugom svih režima“. On je naveo i da mu je Tijanić zabranio zabranio pristup u zgradu RTS zbog „lepotice, potpredsednice DS Jelene Trivan“, sa kojom je imao oštar verbalni duel u jednoj emisiji. Prema njegovim rečima, RTS umanjuje broj učesnika protesta SNS i prenosi građanima da se okuplja tek nekoliko stotina ljudi. Govorili su i još i Vulin, Karićeva, ali i novinar Željko Cvijanović.

Na transparentima koje su nosile pristalice narodnjaka pisalo je : „žuta lažovizija“, „Aleksandar Tijanić svakoj vlasti na usluzi“, a bilo je i žuto retuširanih slika Borisa Tadića, Vjerice Radete i Dragana Đilasa.

Bez incidenata

Protest, kome je prisustvovalo nekoliko hiljada ljudi, završen je pozivom Aleksandra Vučića da se raziđu u miru i bez incidenata. Zgradu RTS obezbeđivale su jake policijske snage. Između policajaca i demonstranata bilo je i brojno obezbeđenje SNS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari