"Danas" pita partije:Da li ste za legalizaciju marihuane? 1Foto:Martin Abegglen / Flickr

Ni ovaj izborni ciklus ne razlikuje se od prethodnih, koje su obeležile isključivo teme „visoke“ politike, strateškog opredeljivanja, ili populističkih obećanja o novim investicijama, otvaranju radnih mesta, većim platama i penzijama.

                       p { text-indent: 2.5cm; margin-bottom: 0.21cm; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); line-height: 150%; }p.western { font-family: „YHelvetica“; font-size: 12pt; }p.cjk { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 12pt; }p.ctl { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 10pt; }

Zbog toga Danas je pokrenuo javnu debatu među predstavnicima političkih stranaka kako bi se obelodanili njihovi stavovi o temama na kojima je teže ostvariti politički profit, a tiču se svakodnevnog života. Novinari Danasa izabrali su više pitanja takve vrste, a odgovore ćemo objavljivati u nastavcima. Među postavljenim pitanjima nalazi se i – Da li ste za legalizaciju marihuane u medicinske svrhe?

Foto:Martin Abegglen / Flickr

Vladimir Đukanović

Srpska napredna stranka

DA

Ukoliko se dokaže da zaista medicinski kanabisovo ulje pomaže, svakako da sam za, ali da se jasno zakonom propiše kako se može koristiti samo u medicinske svrhe. Podvlačim, moraju se prethodno pružiti svi relevantni dokazi od strane struke.

Branko Ružić

Socijalistička partija Srbije

DA

Mnoga ozbiljna naučna istraživanja su pokazala da određeni sastojci iz marihuane olakšavaju život teško obolelima od raznih bolesti, od dijabetesa do više vrsta kancera. Zato podržavam legalizaciju marihuane u medicinske svrhe, naravno uz mišljenje nadležnih zdravstvenih ustanova.

Goran Ješić

Demokratska stranka

DA

Naravno.

Vjerica Radeta

Srpska radikalna stranka

DA

Srpska radikalna stranka podržava legalizaciju marihuane, ali u medicinske svrhe. Sve što može doprineti sprečavanju ili izlečenju bolesti treba i da je dostupno obolelom. Naravno, pod nadzorom lekara.

Sanda Rašković Ivić

Demokratska stranka Srbije

DA

Da, isključivo u medicinske svrhe.

Boško Obradović

Dveri

BEZ STAVA

Dveri se protive legalizaciji slobodne upotrebe marihuane. S druge strane, smatramo da odluka o legalizaciji marihuane radi korišćenja u medicinske svrhe treba da bude prepuštena nadležnih stručnim, odnosno zdravstvenim službama.

Saša Radulović

Dosta je bilo

DA

Da, jer ima relevantnih istraživanja koja pokazuju da u nekim slučajevima kanabis pomaže bolesnicima. Morale bi da se odrede tačne procedure i kontrola, da bi se sprečile zloupotrebe.

SDS

U ovoj partiji ističu za Danas da nisu zauzeli zvaničan stav po ovom pitanju unutar stranke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari