Predsednik Hrvatske Ivo Josipović kaže da bi voleo da se nastavi politika pomirenja sa Srbijom, bez obzira na pobedu lidera Tomislava Nikolića na predsedničkim izborima. „Bez obzira na njegovu bliskost sa četništvom i Šešeljem, voleo bih da se nastavi politika pomirenja“, rekao je Josipović u intervjuu zagrebačkom Jutarnjem listu na pitanje može li se zanemariti da je Nikolić bio pobornik velikosrpske, ratne politike.

Hrvatski predsednik je rekao da će „puno zavisiti od toga da li je (Nikolić) spreman da nastupi s novih, revidiranih pozicija. „Politike i političari evoluiraju, videli smo to i kod nas, zašto ne i u Srbiji“, ukazao je Josipović, dodajući da je ipak sigurno da „promena predsednika u Srbiji i izbor Nikolića otvara nove izazove“.

Lider crnogorske vladajuće Demokratske partije socijalista Milo Đukanović čestitao je juče Tomislavu Nikoliću na izboru za predsednika, uz poruku da očekuje „bolje i dinamičnije“ odnose Crne Gore i Srbije. On je u čestitki Nikoliću ponovio svoj stav da je SNS za DPS „prijateljska partija“.

„Vašim izborom za predsednika države, SNS se potvrdila kao veoma značajan faktor na političkoj sceni Srbije i regiona“, poručio je Đukanović Nikoliću.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari