Četvorodnevna konferencija „Forum mladih lidera regiona“ otvorena je juče u Master centru Novosadskog sajma u organizaciji Evropskog pokreta u Srbiji – lokalno veće u Novom Sadu. Cilj Foruma je doprinos regionalnoj saradnji na prostoru Zapadnog Balkana i budućoj saradnji mladih iz Makedonije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Crne Gore, Albanije i Srbije, a otvaranju je prisustvovao i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.


Više od 200 studenata završnih godina, master i doktorskih studija, kao i visoke zvaničnike i učesnike Foruma, pozdravio je Aleksandar Simurdić, generalni sekretar EPuS Novi Sad:

U ime premijera Vlade Srbije Aleksandra Vučić prisutnima se obratio ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, koji je istakao da će mladi lideri u budućnosti biti ti koji će donositi ključne odluke. „Upravo zbog toga je međusobna saradnja na svim nivoima važna, kako za modernizaciju, tako i za razvoj svih zemalja u regionu. Naš jasan stav je da želimo u Evropsku uniju, ali mi prvenstveno želimo da u evropsku porodicu unesemo svoje vrednosti, a smatramo da su upravo mladi nosioci tih vrednosti. Od vaše stručnosti, vizije i mogućnosti da se usavršavate, od vašeg uključivanja u društveni i politički život, zavisi budućnost našeg regiona, i budućnost svih nas. Možda najviše zavisimo od vaše želje da budete drugačiji, da bežite od stereotipa. Budite bolji od nas, i to će biti najviše što možete da učinite“, poručio je na kraju Stefanović mladim učesnicima Foruma.

Učesnici

Stipe Mesić, Mladen Ivanić, Radovan Jelašić, Aleksandar Stanković, Goran Milić, Zoran Kesić, Draža Petrović, Olivera Kovačević, Peter Balasz, Mato Đaković, Goran Radman, Rade Vojvodić, Srđan Mihajlović, Želimir Žilnik, Miljenko Jergović, Ante Tomić, Dragan Štavljanin, Danica Vučenić, Filip David, samo su neki od učesnika panela, radionica, tribina Foruma koje će mladi lideri imati prilike da čuju do subote u Novom Sadu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari