Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da će policija razrešiti svaki pojedinačni slučaj napada na objekte u vlasništvu Albanaca u Srbiji, a da je do sada na razgovoru u policiji bila 91 osoba.

Stefanović je na sednici skupštinskog Odbora za odbranu i unutrašnje poslove, koja se održava u Novom Sadu, rekao da se ne radi o organizovanom napadu, već o sporadičnim krivičnim delima i prekršajima.

Kako su preneli elektronski mediji, ministar je istakao da je na teritoriji Srbije oštećeno ukupno 23 objekta u vlasništvu ili zakupu lica albanske nacionalnosti, od toga po četiri u Beogradu, Sremskoj Mitrovici i Zrenjaninu, šest Novom Sadu, tri u Pančevu i dva u Somboru. Stefanović je rekao da je u toku privođenje osoba odgovornih za napad na neke objekte u Novom Sadu i da su otkriveni počinioci napada na jedan objekat u Zrenjaninu. Ističući da se u velikom broju slučajeva radi o maloletnim osobama, ministar je naglasio da, bez obzira na to što policija radi svoj deo posla, društvo mora da se postara da se ovakve stvari ne ponavljaju.

Prema njegovim rečima, na razgovoru u policiji je ukupno bila 91 osoba radi prikupljanja obaveštenja, od toga 11 maloletnika, u toku je utvrđivanje svih okolnosti svakog pojedinačnog događaja, a dalje procesuiranje pojedinaca zavisiće od tužilaštva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari