Premijer Srbije Aleksandar Vučić razgovaraće danas sa poslanicima liste Srpska u Skupštini Kosova o tome da li će srpski poslanici podržati dogovor opozicionog koalicionog bloka u kojem su Demokratski savez Kosova Ise Mustafe, Alijansa za budućnost Kosova Ramuša Haradinaja, Inicijativa za Kosovo Fatmira Ljimaja i pokret Samoopredeljenje Aljbina Kurtija, saznaje Danas.


Aleksandra Jablanović, predsednica izborne liste Srpska, za Danas kaže da u Beograd dolaze srpski poslanici kako bi premijera izvestili o toku razgovora oko formiranja Vlade Kosova i dobili korisne savete o svom budućem ponašanju. Upitan da li kod premijera dolaze sa rešenjem podržati ili ne opozicioni blok u kojem je Samoopredeljenje, on kaže da predlog imaju, ali da će ga prvo reći premijeru.

Nastavak konstitutivne sednice Skupštine Kosova zakazan je za sutra. Sednica je trebalo da bude održana u prošli petak, ali je otkazana na inicijativu Srpske liste, koja je tražila dodatne konsultacije s Beogradom, jer, kako su obrazložili, ne žele da dozvole da Samoopredeljenje diktira razgovore Beograda i Prištine i revidira Briselski sporazum.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari