– Premijer Srbije i lider Srpske napredne stranke Aleksandr Vučić saopštio je na sednici Glavnog odbora SNS da je odlučio da budu održani i vanredni parlamentarni izbori. On je, u otvorenom delu obraćanja, pozvao članove SNS na poštenu političku borbu borbu, a saopštavanje odluke pratio je petominutni apaluz prisutnih.

Odluku je saopštio rečenicom: „Idemo na izbore!“ Najavio je i da je izborna skupština SNS koja je bila zakazana za 13. februar pomerena na 21. maj, dakle posle vanrednih parlamentarnih i lokalnih i pokrajinskih izbora koji treba da se održe istog dana. Kako je Vučić istakao, to će pomoći partiji da izabere najbolje u rukovodstvu.

Vučić je rekao da je potreban pun mandat da se donesu teške odluke i da se država, kroz temeljno sprovođenje reformi do 2020. godine nađe pred vratima Evropske unije. „Zato je moja odluka, a ne poziv, da se danas izjašnjavamo da idemo na izbore. U pobedu za budućnost Srbije“, rekao je Vučić. On je dodao da su centri otpora Vladi Srbije, normalanoj Srbiji i politici reformi i napretka pripadnici bivše loše vladti i lažne elite, koju je ta vlast stvorila i obezbedila im privilegije.

Nakon otvorenog dela sednice Glavnog odbora koja se održava u Zemunu, u pozorištu Madelnijanum, na kojoj je Vučić saopštio odluku o izborima,zasedanje je nastavljeno iza zatovrenih vrata i novinari su napustili skup.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari