Velika bodovna zaliha, prednost od 21 poena u odnosu na Partizan u Superligi, naterala je čelnike Crvene zvezde da već u decembru razmišljaju o jačanju tima koji bi pokušao da na leto izbori plasman u grupnu fazu Lige šampiona. Eventualnim prolaskom u najelitniji rang crveno-beli bi bili u situaciji da reše neke od gorućih finansijskih problema, a jedan od njih odnosi se na kraj decembra do kada uprava treba da obezbedi oko milion evra za zaostale plate aktuelnom igračkom kadru, kao i za rate bivšim igračima, primanja zaposlenima…

 Zvezdan Terzić, generalni direktor kluba iz Ljutice Bogdana, svestan je težine zadatka, međutim, njegova je želja i plan da jačanjem igračkog kadra ubedi potencijalne kreditore da će ekipa biti sposobna da se plasira u grupnu fazu Lige šampiona, nakon čega bi klub bio u mogućnosti da na vreme vraća rate kredita, a pritom ne bi bio primoran da proda nekolicinu igrača koji već u ovom trenutku imaju milionske ponude na stolu. Zvezda ima, za srpske prilike, vrlo dobrih startnih jedanaest, ali nema adekvatna alternativna rešenja, pogotovo na mestima štopera i zadnjeg veznog. Iz tih razloga uprava želi da već ove zime angažuje igrače na pomenutim mestima, kao rešenje na poziciji zadnjeg veznog vidi Damjana Le Taleka, nekadašnjeg mladog reprezentativca Francuske, koji trenutno igra za rusku Mordoviju, dok bi opcija na štoperu trebalo da bude igrač iz naše lige.

Zanimljivo je da je upravo iz Mordovije ovog leta stigao Mičel Donald, da bi se nastavila saradnja sa odličnim Holanđaninom, Zvezda do 20. decembra mora da obezbedi 200.000 evra za otkup ugovora. Jedan od načina da se dođe do novca jeste i prodaja igrača na zimu, ali uz opciju u ugovoru da fudbaler mora ostati na stadionu „Rajko Mitić“ do kraja avgusta, odnosno završetka kvalifikacija za Ligu šampiona. Najtraženiji su Marko Grujić, Aleksandar Katai i Luis Ibanjez, a Terzić je obećao da nijedan od njih neće napustiti klub pre kraja pomenutih kvalifikacija. Generalni direktor je uveo nepisano pravilo da periodično poziva najiskusnije igrače u svoju kancelariju kako bi im predočio finansijsko stanje u klubu i potencijalnu dinamiku isplate zaostalih dugovanja.

Pojačanje se „krije“ u Metalcu

Štoper kojeg uprava Crvene zvezde već izvesno vreme prati vrlo je verovatno Aleksandar Sedlar, defanzivac Metalca. U pitanju je 23-godišnji Novosađanin koji je karijeru započeo u Veterniku, a od 2012. nastupa za tim iz Gornjeg Milanovca. Sedlar je standardni štoper Metalca, ove sezone odigrao je 16 utakmica u Superligi, postigao je i dva gola.

Posle Reala svi na Marakanu

FK Crvena zvezda u subotu od 13 časova igraće na svom stadionu protiv Voždovca utakmicu 19. kola Superlige. Odlučili su crveno-beli da ulaz na tribine stadiona „Rajko Mitić“ bude slobodan za sve koji sa sobom budu imali kartu sa košarkaškog duela Crvene zvezde i Real Madrida, koji se igra dan ranije u Hali Pionir (20.00). Za one koji ne idu na košarku, ulaznice će se prodavati na blagajni stadiona „Rajko Mitić“ u petak od 10 do 16 časova, kao i na dan utakmice od 10 do početka meča. Ulaz na severnu tribinu košta 200, na istočnu 400, a na zapadnu 500 dinara. Mesto u VIP ložama je 1.000 dinara, a u VIP galeriji 1.500.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari