Košarkaši Partizana ušli su u pozitivan ritam sa tri vezana trijumfa od dolaska trenera Aleksandra Džikića, pogotovo posle pobede nad Crvenom zvezdom u “večitom derbiju”, ali je pred njima sada jednako težak zadatak i to na, uz Pionir, najtežem gostujućem terenu u ABA ligi. Crno-beli u subotu (19.00) gostuju Budućnosti u Podgorici, u po imenima klubova derbiju Jadrana, s tim da će crnogorski šampion ipak biti favorit imajući u vidu objektivnu snagu rivala. Međutim, “snažnija” je kao favorit bila i Zvezda pa je “parni valjak” slavio, u šta uzdanice beogradskog kluba veruju i sada.

Ekipa Budućnosti je opasna i sa spoljnih pozicija i ispod koša. Imaju jake individualce, jaki su kao tim i zasluženo su prvi na tabeli. Na nama je da protiv takvog protivnika u subotu damo sve od sebe. Imamo obavezu da se non-stop borimo, da kada jedan pogreši, dvojica skoče da to isprave – obećava borbu u

“Morači” kreator igre Partizana Aleksandar Cvetković.

Konkretniji, ali i oprezniji, u najavama je trener Džikić, koji ponavlja da opstanak još nije obezbeđen. On zato najavljuje borbenost kakva je viđena protiv crveno-belih, ali se “ograđuje” da su ipak pod većim pritiskom od domaćina.

– Očekuje nas duel protiv lidera prvenstva, ekipe sa daleko najiskusnijim sastavom u ligi i ekipe koja u ovoj sezoni ima jasan cilj. Imaju veliki broj talentovanih igrača, punu rotaciju, jednom rečju kompletan sastav. Oni nisu pod pritiskom, dok je s druge strane naša pozicija takva da nam je opstanak u ligi još uvek pod znakom pitanja – istakao je Džikić.

Kada su u pitanju ostali timovi iz Srbije, osim Metalca, koji je gostovao Zadru u petak, Mega Leks će u derbi susretu 22. kola ugostiti Cedevitu, protiv koje bi pobedom pomogao sebi, ali i Zvezdi, koja igra u ponedeljak, u borbi za što bolju poziciju pred plej-of.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari