Da li je to ptica, da li je to avion…. ne, to je ukrajinski Budiveljnik. Jedan od najvećih i najkvalitetnijih evropskih klubova (svih vremena) pregažen je u sredu, u prepunoj beogradskoj Areni, u četvrtfinalu Evrokupa. Košarkaši Zvezde, budući šampioni Srbije i Jadranske lige, ostvarili su antologijski trijumf u, pored Mundijala u Brazilu, najvažnijem svetskom sportskom događaju u 2014. godini.


Najbolji evropski trener, Ainars Bagackis, najbolji šuter Evrokupa Blejk Ejhern i najbolji košarkaš Evrope Darjuš Lavrinovič nisu imali šanse protiv zahuktalog tima sa Malog Kalemegdana. Iako je Amerikanac Dehuan Samers prošlog vikenda odbio ponudu Lejkersa (24 miliona dolara do kraja sledeće sezone) kako bi sa Budiveljnikom protiv Zvezde odigrao najveći meč u karijeri, san njega i njegovih saigrača o evropskom trofeju brutalno je ugašen. Samers je odmah posle meča, na svom tviter nalogu objavio kraj košarkaške karijere, ali je oduševljen atmosferom u Areni odlučio da se sa svojom porodicom preseli u prestonicu Srbije.

Najveće svetske filmske producentske kompanije već su počele borbu za otkup prava na film „Budiveljnik, Bog te video“, u kome će se detaljno opisati uspesi, dogodovštine i likovi Tadije, Demarkusa, Raška, Bobija i ostalih. Prema najavama, datum premijere je 22. avgust 2071. godine.

Crveno-beli će u polufinalu najkvalitetnijeg evropskog košarkaškog takmičenja igrati protiv ruskog Uniksa (najbolji tim Rusije i bivše SSSR).

Budući premijer Srbije hitno je otputovao u Ujedinjene Arapske Emirate kako bi od korporacije „MiBudale“, najvećeg investitora u Srbiji, zatražio (novu) milijardu za hitnu izgradnju košarkaškog kompleksa u sklopu projekta „Beograd na vodi“. Nova dvorana kapaciteta 137.242 mesta biće završena do ponedeljka uveče, kako bi već u utorak bila spremna za duel Zvezda – Uniks. Redari Eventima, očitavaće karte preko Fejsbuka, kako bi se sprećila gužva na ulazima.

Vlada Srbije najavila je da će 1. april, kada se igra ovaj duel, proglasiti „Nacionalnim praznikom radosti“, a svoj dolazak na meč potvrdili su Barak Obama i Vladimir Putin, pa stručnjaci očekuju da će njihov susret u novoj „AV Areni“ biti prvi korak u rešavanju Krimskog problema.

Objektivni, pravični, nezavisni i nepristrasni srpski mediji najavljuju da će Kim Džong Un svoj dolazak na meč Zvezda – Uniks potvrditi u petak u 22.15 po srpskom vremenu.

Takođe, Novak Đoković je otkazao sve turnire do kalendarskog završetka Evrokupa, kako bi fizički dao podršku voljenom klubu.

Ugledni pekinški dnevni list objavio je u četvrtak tekst u kome su kineske i malezijske vlasti, inspirisane uspehom KK Crvena zvezda, najavile još ozbiljniju i odlučniju potragu za nestalim Boingom MH370.

Prema pisanjima sajta yahoosports.com, bivši i sadašnji komesar NBA lige Dejvid Štern i Adam Silver održali su u noći između srede i četvrtka (po američkom vremenu) hitan sastanak iza zatvorenih vrata na kome su pokrenuli ideju, da zbog globalne popularnosti, Crvena zvezda naredne sezone nastupi u NBA ligi umesto Detroit Pistonsa u Centralnoj diviziji Istočne konferencije, koja je geografski najbliža Beogradu. Prema saznanjima Danasa, sastanku je prisustvovao i Majkl Džordan, najbolji košarkaš svih vremena i vlasnik Šarlot Bobketsa. Zasad nije poznato koja je njegova uloga u dogovoru Šterna i Silvera, ali se nagađa da je upravo Džordan inicijator ideje o dovođenju Zvezde u NBA.

(autor je Miškovićev plaćenik, živi u Krunskoj i nosi Zekstrina odela)

Poslednja vest: Vujošević podneo ostavku

Duško Vujošević je nakon pobede Zvezde protiv Budiveljnika, svestan da do kraja karijere neće imati priliku da igra, a kamoli pobedi klub veličine ukrajinskog giganta, u nemoći podneo neopozivu ostavku na mesto trenera KK Partizan. Nakon ove odluke, sportski direktor crno-belih Dragan Todorić obelodanio je da je Partizan otkazao meč protiv Lokomotive Kubanj koji je na programu u petak i da postoji realna šansa da će se klub rasformirati do kraja aprila. O razlozima ovakvih poteza ali i o svoijm relacijama i vezama sa meksičkim narko-kartelima, Todorić i Vujošević će ekskluzivno govoriti u vanrednom izdanju „Zone pres“ u petak (23.00, SOS kanal). Treći gost u studiju, biće Miša Tumbas, koji je odlučio da ubuduće navija za Crvenu Zvezdu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari