Prvi reket planete Novak Đoković nastavlja sa dominacijom na tlu Kine, a nakon osvajanja Pekinga ne namerava da se zaustavi ni na Mastersu u Šangaju. To je na svojoj koži juče najbolje osetio Slovak Martin Kližan kojem je prepustio samo tri gema (6:2, 6:1) na putu do 3. kola u kojem će se danas (9.00) sastati sa Špancem Felisijanom Lopezom.

Nema sumnje da je srpski as favorit i u tom duelu, što zbog boljeg ranga, što zbog činjenice da je 17. igrača ATP liste savladao u svih šest dosadašnjih međusobnih duela, pa tako i u ovogodišnjem četvrtfinalu US opena. Pritom Novak oseća veliko samopouzdanje, pa pobedu ne bi trebalo dovoditi u pitanje, mada je Lopez “pokazao zube” u Njujorku jer je teren napustio tek posle osvojenog seta i tajbrejka u četvrtoj deonici.

– Ovo je najverovatnije moja najbolja sezone, ako se uzme koliko sam ostvario pobeda i osvojio turnira. Gde god da odem osećam veliko samopouzdanje. Posebno kako se bliži kraj sezone, jer sam u prošlosti bio konstantno dobar i uspešan u poslednjih par meseci. Što se tiče prethodnog meča, znao sam da je Kližan talentovan teniser i da može da odigra brzo, ali i da pravi neiznuđene greške, što je danas i radio. Odigrao sam koliko je bilo potrebno da pobedim – istakao je Đoković.

Novakova dominacija i Kližanove greške su se na terenu odrazile kao rano vođstvo od 4:0, onda je Slovak vratio jedan brejk, ali je naš as dodao gas i novim oduzetim servisom protivniku stigao do 6:2. Ista slika se ponovila i u drugom setu, Đoković je poveo sa 4:0, a onda dozvolio rivalu da ne ode kući “sa nulom” u tom periodu igre.

Đoković će na ovoj stepenici Mastersa u Šangaju biti jedini naš predstavnik u singlu s obzirom da je Viktor Troicki prokockao brejk prednosti u prvom setu protiv Stana Vavrinke, nakon čega je Švajcarac preuzeo kontrolu i slavio sa 2:0 (7:6, 6:3).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari