Ljubinko Drulović, trener Partizana, bio je fudbaler crno-belih u sezoni 2003/4. kada je posle penala eliminisan Njukasl. U četvrtak će sa klupe predvoditi klub iz Humske 1 i pokušati da obezbedi svom klubu opstanak na evropskoj sceni.

– I danas kada se setim te utakmice protiv Njukasla prođu me žmarci. Napravili smo fantastičan uspeh. U četvrtak imamo šansu da napravimo sličan podvig, kako za Partizan tako i za srpski fudbal – veruje Drulović.

Partizan ima „luksuz“ i da izgubi sa 2:0 i da nastave takmičenje u Ligi Evrope.

– Lepa je to prednost, ali očekuje nas izuzetno teška i zahtevna utakmica. Nemci sigurno ne dolaze sa „belom zastavom“, žele i oni opstanak na evropskoj sceni. Dakle, moraće da rizikuju, što nama ostavlja dovoljno prostora da se igramo i nadigravamo sa njima. Imamo fudbalere koji mogu svojim individualnim kvalitetima da se uspešno nadmeću sa gostima u svakom segmentu igre i ja sam optimista. Nećemo braniti prednost, već ćemo se nadigravati i, verujem, izaći kao pobednici iz ovog duela, što bi, ponavljam, bio ogroman uspeh i za nas i za srpski fudbal – uveren je Drulović.

Pred sutrašnji meč odluke jedan od najvećih optimista u redovima crno-belih svakako je Valerij Božinov.

– Siguran sam da možemo da napravimo nešto veliko. Nama odgovara i nerešeno, pa čak i poraz od 2:0, ali ne, to nije to. Želim pobedu, kao i moji saigrači. Pozivam navijače da dođu na stadion i da svi zajedno napravimo nešto veliko, a plasman u šesnaestinu finala to jeste. Igrao sam i u većim klubovima od Partizana, ali sada sam ovde i osećam da sam deo tim koji hoće i može mnogo, verujem da ćemo sutra pisati novu, lepšu stranu u istoriji Partizana – rekao je Božinov.

Podsetimo, u grupi L Atletik ima 12 bodova i on će, bez obzira na ishod meča u Humskoj, grupnu fazu takmičenje završiti kao prvoplasirani (bolji skor u duelima sa Partizanom). Crno-beli su drugoplasirani sa devet bodova i na tom mestu će o(p)stati ako pobede, igraju nerešeno pa čak izgube i da izgube do 0:2. Ukoliko od Augzburga, koji trenutno ima šest bodova, izgube sa 1:3, ili većim rezultatom, ništa od evropskog proleća.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari