Fudbaleri Partizana imaju imperativ pobede protiv Jagodine u jednom od derbija 24. kola Jelen Superlige, jer ih samo ona ostavlja u konkurenciji za odbranu šampionske titule. Trener crno-belih Marko Nikolić svestan je težine zadatka koji očekuje njegovu ekipu, ali veruje da će ona pokazati da poseduje kvalitet vredan osvajanja nova tri boda. Ipak, dovoljno je oprezan pa opuštanja svakako ne sme biti.


– Nastavljamo borbu posle šest pobeda i dva remija ovog proleća. Igraćemo protiv neugodnog protivnika, ekipe koja je visoko plasirana, prošlogodišnjeg osvajača Kupa koji ima priliku da odbrani taj trofej. Reč je o iskusnoj ekipi, koja dugo igra zajedno, a najopasniji su prilikom prekida. U takvim situacijama imaju nekoliko pomoćnih igara – iskren je Nikolić, koji zna za kakvim rešenjem bi trebalo da posegnu njegovi igrači u takvim situacijama.

– Probaćemo da smanjimo broj prekida i obratićemo pažnju na njihovo otvaranje napada. Kvalitetni su u posedu lopte i ne sme biti nervoze ni igrača ni publike u tim trenucima. U Ivanjici smo prikazali kvalitet koji nas je krasio tokom svih utakmica osim protiv Vojvodine, a to je da držimo rivala daleko od gola i da ne dozvolimo veliki broj šansi – jasan je Nikolić, koji neće moći da računa na povređene Milana Lukača i Danka Lazovića.

– Velika se fama podigla oko dve mehaničke povrede vrlo slabog intenziteta. Očekujem da se njih dvojica, pre svega zbog njihove želje, karaktera, ali i težine povreda stave na raspolaganje već za utakmicu u Kruševcu. Kao da se navijalo da ne igraju. Nije lako praviti novi sastav pred svaku utakmicu, ali smo navikli na to – potvrdio je Nikolić.

Jagodinci će pokušati da ostanu neporaženi u Humskoj, zbog čega moraju biti koncentrisani tokom čitavog meča. Pad u igri od nekoliko desetina minuta, koji ih je karakterisao u poslednjim kolima, nikako ne sme da im se dogodi, jer će crno-beli kazniti svaku grešku. Trener Mladen Dodić je podigao nivo igre svog tima u odnosu na početak prolećnog dela, ali da bi ta forma bila evidentna i u meču sezone u finalu Kupa Srbije neophodno je nadograđivati je iz meča u meč.

Vuk Mitošević je u odsustvu Aleksandra Filipovića protiv Radničkog iz Niša u prošlom kolu igrao na poziciji levog beka, a sada bi trebalo da se vrati na svoje mesto u veznom redu.

– Optimista sam, a optimizam baziram na činjenici da smo u nekim prethodnim utakmicama pokazali kvalitet i dobru igru, a u poslednjoj protiv Nišlija i da imamo srce i jaku i složnu svlačionicu. Nadam se da ćemo ostvariti dobar rezultat, a to možemo samo ako ukombinujemo dve stvari, kvalitetnu igru sa disciplinom, jer jedino tako nećemo praviti veliki broj grešaka. Partizan je ekipa koja zna da kazni svaku grešku rivala, zbog čega nas očekuje teška utakmica u dobroj atmosferi. Nadam se da ćemo se zadovoljni vratiti iz Beograda – istakao je Mitošević.

Milanović: Treće mesto primarni cilj

– Pokušaćemo da pobedimo u meču sa Partizanom, kao i u svakoj drugoj utakmici. Ipak, svesni smo da nam neće biti lako, jer su crno-beli aktuelni prvaci koji se bore za odbranu titule. Igraćemo punim kapacitetom sa željom da osvojimo bodove, koji su nam neophodni u trci za osvajanje trećeg mesta. Do finala u Kupu Srbije to će nam biti prvi cilj, jer ćemo samo tako sigurno izboriti mesto na međunarodnoj sceni sledeće sezone – ne ostavlja dilemu predsednik Jagodine Goran Milanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari