– Posle inicijalne informacije o visini zatečenog duga, nova uprava Partizana predočila je javnosti i strukturu tuđih potraživanja od kluba iz Humske, u visini od 14.870.000 evra.

– Dug za porez je 4.865.000 evra. Obaveze prema igračima, zaposlenima i za ostali rad iznose 3.314.000, agencijama i menadžerima 2.534.000, dobavljačima 1.532.000, drugim klubovima i UEFA 585.000, te povezanim licima 1.189.000 evra, dok finansijske obaveze iznose 1.030.000 evra. To je egzaktan, dostupan i proverljiv presek dugova od 31. decembra 2014, dok će ostatak finansijskog izveštaja, sa pregledom Partizanovih potraživanja i vrednosti imovine kluba biti poznat 15. marta – objasnio je Duško Vasiljević, direktor D.O.O. Vaskons JVP, konsultantske, a ne istoimene fantomske revizorske kuće, po čijoj evidenciji deo duga doseže i do 2007, kada je predsednik crno-belih bio sadašnji predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić.

                          Za Ivana Maričića, člana sadašnjeg i prethodnog Upravnog odbora Partizana, inače predsednika Euro Aksis banke, to nije prevelika cifra, iako novi klupski čelnici stalno pričaju o katastrofalnom stanju u klubu.

                          – I jeste katastrofalno, ali u organizacionom segmentu. Pa i jedan Mančester junajted duguje 800 miliona funti, a Barselona stotine miliona evra. Sadašnji dug ne ugrožava opstanak i perspektivu Partizana, osim ako ne obezbedimo da prihodi budu veći od rashoda. Kada budemo dobili ostatak izveštaja, napravili finansijski izveštaj i odredili klupski budžet, počećemo sa izmirivanjem obaveza. Prvo prema državi – tvrdi Maričić, koji je otkrio i da je jesenji lider posle prodaje Petra Škuletića za 4.000.000 evra (20 odsto pripalo menadžeru igrača) umesto planiranih četiri od Poštanske štedionice uzeo jedan milion evra kredita.

                                       

 

                          Igra gluvih telefona

                         

Poput prošle i ova uprava obećala je transparentnost u radu i bolju međusobnu komunikaciju, a prvi meseci prolaze u znaku podela i lošeg protoka informacija. – Ne znam za izjavu predsednika Zorana Popovića da će od članova UO tražiti da unesu po 50.000 evra, koje inače nemam. Nisam čuo ni da je rekao da se prošla uprava zaduživala i kod zelenaša… Ne moram da znam sve što neko od nas izjavi – kaže Maričić, koji nije čuo ni za navijačko horsko „uprava napolje“ na meču sa Voždovcem, nije hteo da priča o ostavci sportskog direktora Dragana Ćirića i mogućoj smeni potpredsednika Ljubiše Tumbakovića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari