U nedelju, tačno u podne, zakazana je sednica Skupštine Crvene zvezde, na kojoj bi trebalo da bude potvrđen izbor predsednika našeg najtrofejnijeg fudbalskog kluba Svetozara Mijailovića, izabrana nova uprava, a najavljene su i izmene u Statutu, odnosno uvođenje funkcije generalnog direktora, koja će pripasti glavnom klupskom operativcu Zvezdanu Terziću.

Iako je za neke dugo očekivani nedeljni skup u Medija centru na Marakani jedan od ključnih za dalju budućnost Zvezde, kao da je sve temeljno pripremljeno da skupština protekne mirno i bez većih trzavica. Tome u prilog idu nedavni sastanci Mijailovića i Terzića sa članovima Saveta kluba, predstavnicima veterana, pa i neformalni kontakti s navijačima… U pomoć im je pritekao i legendarni Dragan Džajić, uprkos rutinskim operacijama na obe ruke. Terzić je trenutno u odličnim odnosima sa Džajićem, koga članovi Zvezdine skupštine i dalje ubedljivo najviše poštuju.

Terzić se, u društvu Mijailovića, s osmehom na licu pozdravio i sa predsednikom Fudbalskog saveza Srbije Tomislavom Karažićem, na svečanosti FSS u beogradskom hotelu „Metropol”. Međutim, prethodno je sa prvim potpredsednikom Zvezde Slavišom Kokezom, budućim predsednikom FS Beograda, udruženim snagama, bio glavni inicijator promena u nekoliko važnih regiona, pa su uz Karadžića ostali još samo istočna i zapadna Srbija. Dakle, Terzić nije samo veoma aktivan u Crvenoj zvezdi, nego očito i u celoj fudbalskoj Srbiji, a ono što mu ni najveći kritičari, kojih nije malo, ne mogu osporiti svakako jesu velika energija, operativnost, pa i hrabrost, što najbolje pokazuje preuzimanje gotovo potpune odgovornosti za dalju sudbinu Zvezde, suočene s najtežim iskušenjima u bogatoj istoriji kluba.

Rastali se Zvezda i Pečnik

Slovenački fudbaler Nejc Pečnik i Crvena zvezda sporazumno su raskinuli ugovor. Pečnik je u julu 2013. godine potpisao sa Zvezdom dvogodišnji ugovor, a na kraju prošle sezone je rekao da će potražiti angažman u inostranstvu zbog loše finansijske situacije u klubu. Jedan od najboljih igrača Zvezde je, međutim, ostao u klubu iz Ljutice Bogdana, a letos je sa njim napravljen dogovor da u svakom momentu može napustiti klub.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari