Finalni meč Dejvis kupa između Srbije i Francuske igraće se od sutra do nedelje u Beogradskoj areni, a danas će biti poznati rivali trodnevnog programa. Duel će, kao i uvek do sada, biti otvoren sa dva singl meča u petak, nastavljen dublom u subotu i završen sa još dva singl odmeravanja snaga u nedelju.


Selektori Bogdan Obradović i Gi Forže još uvek nisu odredili igrače kojima će ukazati poverenje u velikom finalu. Sigurno je da će na „prvim tablama“ biti Novak Đoković sa jedne, odnosno Gael Monfis sa druge strane, ali je neizvesno ko će se još sam boriti za poen svog nacionalnog tima. Dileme su između Janka Tipsarevića i Viktora Troickog kod domaćina, kao i Žila Simona i Majkla Ljodre kod gostiju. Za koga god da se selektori odluče pred današnji žreb moguće je, i dosta verovatno, da će izmena biti i na dan samih susreta, jer prema pravilima teniser može biti promenjen dva sata pre početka duela.

U boljoj formi od svojih „konkurenata“ su Troicki i Ljodra. Troicki je u oktobru u Moskvi osvojio prvi trofej na turniru iz ATP serije. Njegovo najjače oružje jeste servis, a znatno je popravio kretanje što mu omogućava da duže ostane u poenu i ne traži rešenje iz nerezonskih situacija. Tipsarevićevi aduti su veliko srce, „stare zasluge“ iz polufinalnog duela sa Česima i toliko puta opravdani nadimak „ubica divova“.

Ljodra se uzda u sjajan finiš sezone, kada je uspeo da savlada i Đokovića u Parizu, a već je igrao i važne singl mečeve ove sezone u Dejvis kupu. Levoruk je, forsira servis-volej igru i teži što bržem završavanju poena. Prednosti Simona su psihološka stabilnost i gotovo neverovatna mogućnost da promeni plan igre u toku samog meča, u skladu sa situacijom na terenu.

U dublu su sigurni Nenad Zimonjić i Ljodra. Zimonjićev partner će biti „višak“ u singlu, dok će Ljodra igrati sa Rišarom Gaskeom ili Arno Klemonom. Francuska juri desetu „salataru“, dok reprezentativci Srbije žele prvi trofej u ovom takmičenju.

Žan Gašasen: Bojimo se vređanja Monfisa

Predsednik Francuske teniske federacije Žan Gašasen zatražio je da sudija spreči publiku u Beogradskoj areni da ometa igrače prilikom servisa.

– Tražili smo od Međunarodne teniske federacije da meč sudi ugledni arbitar sa velikim autoritetom, koji neće dopustiti da publika smeta igračima tokom poena. Svesni smo i da bi Monfisu mogle biti upućene rasističke uvrede – istakao je Gašasen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari