Pritisak zbog šestogodišnjeg posta i te kako se oseća na Marakani. Crvena zvezda čeka titulu još od 2007. godine, a serija od sedam uzastopnih trijumfa u Jelen Superligi konačno joj je donela lidersku poziciju.

Međutim, crveno-beli su svesni da jedan korak prednosti pred 18. kolo nacionalnog šampionata ne znači puno u šampionskoj trci, zbog čega protiv Napretka priželjkuju novu pobedu. Trener Slaviša Stojanović ne obraća puno pažnje na statistiku, ali jako respektuje Kruševljane.

– Stvarno ne razmišljam o negativnom skoru sa trenerima, koji su nekada igrali za Zvezdu, kao što je sada slučaj sa Nenadom Lalatovićem, mada je to zaista zanimljivo. Svi su motivisani protiv nas, ali nama ne treba da bude bitno ko je sa druge strane terena. Jasno je šta treba da uradimo kako bismo zadržali lidersku poziciju. Neće nam biti lako, jer je Napredak u prva dva kola prolećnog dela šampionata pokazao da ima kvalitetnu ekipu. Doneo je neku novu svežinu u srpski fudbal, kao i lucidnost u veznom redu. Vrlo brzo prelaze iz odbrane u napad, Trujić je u fenomenalnoj formi, dok u sredini imaju Mićića, koji odradi važan deo posla iako je na oko nevidljiv. Ima sitnih problema, ali ništa ozbiljno. U četvrtak su došli reprezentativci Crne Gore, a kasno iste večeri i naši članovi mlade selekcije Srbije. Miloš Ninković je radio tokom čitave nedelje, izdržao je sve napore. Ako igrate sa jednim napadačem, ne znači da ste defanzivni i obrnuto. Naravno, ubojitiji smo kada igramo sa dva napadača, ali smo kreativniji sa jednim – istakao je Stojanović, koji sigurno ne može da računa samo na već duže odsutnog Jovana Krnetu.

Nenad Lalatović je tokom jeseni vodio svoju ekipu do pobede nad Crvenom zvezdom, pošto je kao trener Voždovca „dirigovao“ do trijumfa od 1:0. Sada će glavna uzdanica njegovog novog tima biti Nikola Trujić.

– Tri gola koja sam postigao u prethodnom meču mogu samo dodatno da me motivišu. Atmosfera će na Marakani sigurno biti dobra, ali mi ne idemo tamo da se predamo bez borbe. Nemamo šta da izgubimo, daćemo sve od sebe da izvučemo pozitivan rezultat – jasan je Trujić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari