U redovnim okolnostima večerašnja prijateljska utakmica sa Grčkom bila bi samo generalna proba najboljim srpskim fudbalerima pred septembarski start kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Poljskoj i Ukrajini 2012.

Ali, rezultatski podbačaj na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi, selektorova konfrontacija sa predsednikom Fudbalskog saveza Srbije Tomislavom Karadžićem, mnogo starija od eliminacije „orlova“ posle prve faze Mundijala, Antićeva sprečenost da vodi Stankovića i ekipu u prva četiri kruga trke za EP, zbog verbalnog sukoba sa sudijom Lariondom posle meča sa Australijom na SP, i stav vrhuške FSS da A selekciji ne trebaju prelazna rešenja na klupi, u prvi plan su stavili dalji status sadašnjeg šefa struke.

Osim ako Karadžić, njegov Odbor za hitna pitanja i Izvršni odbor FSS preko noći ne pređu preko svojih reči ili nekako ubede Antića na drastično revidiranje važećeg ugovora (zbog finansijske cene poslednjeg mesta u D grupi u JAR), iskusni stručnjak će na Partizanovom stadionu verovatno otpevati Labudovu pesmu na mestu, na koje je došao pre dve godine.

– Čitajući novine trebalo bi da se osećam kao čovek koji će uskoro biti smenjen, ali ja se ne osećam tako. Savest mi je mirna. Radomir je ovde da brani interes reprezentacije i kulture i srpskog fudbala. Ne ulazim u polemiku s onima koji su je stvorili. Ne obazirem se na stvari na koje ne mogu da utičem – izjavio je Antić uoči duela s Grcima, ubeđen da ga poslodavci ne mogu oterati zbog ugovorne klauzule kojom se predviđa mogućnost raskida saradnje u slučaju da selektor ne obavlja svoj posao, a tome nije razlog neka viša sila.

– Ugovor je potpisan na obostrano zadovoljstvo i stojim iza onoga što sam potpisao. Imam potpuno poverenje u profesionalca koji je radio na ugovoru – objasnio je i ponovio da „nije zaslužio drakonsku kaznu FIFA“, odnosno da su njegovi saradnici sposobni da ga odmene u predstojećih 360 minuta.

Antić ne krije da mu mnogo znači podrška reprezentativaca.

– Ja sam familijaran čovek i znam kakav mir u kući treba da bude. Znam i kako je biti odgovoran za porodicu. Stvorena je porodična atmosfera i to ne lažna – tvrdi vođa „orlova“, koji u „ratu“ s moćnijima od sebe računa i na „glas naroda“.

– Dobio sam telegrame podrške iz Berlina, Beča, Čikaga, Banjaluke… Nikad nisam sumnjao u ono što radim, a imam privilegiju da radim ono što volim. Moje mesto je odgovorno, tako sam ga i shvatio od prvog dana – zaključio je Antić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari