Fudbalerima Crvene zvezde predstoji dvomeč sa gradskim rivalom Radom, a prvi susret je na programu danas (13 časova) u okviru osmine finala Kupa Srbije. Iako su „građevinari“ formalno domaćini, utakmica će iz bezbednosnih razloga, kao i subotnja prvenstvena, biti odigrana na stadionu Obilića na Vračaru. Trener Zvezde Nenad Lalatović je podsetio da u domaćem kupu nema popravnog i da zato njegov tim nema pravo na loš dan.


– Moramo da odigramo mnogo bolje nego protiv Donjeg Srema, iako smo na tom meču osvojili tri boda. Na Vračaru je teren u lošem stanju, što može da nam oteža zadatak. Rad ima dobru ekipu, a posebna opasnost svakako preti od napadača Petra Jelića, ali i našeg bivšeg igrača Slavka Perovića. Igraćemo sa trenutno najjačim timom i verujem u prolaz u četvrtfinale – optimista je Lalatović.

Zvezdin ofanzivni vezni igrač Nenad Gavrić je rekao da u duelima sa Radom očekuje reprizu iz duela protiv Borca iz Čačka, kojeg je prvo Crvena zvezda eliminisala u kupu, a potom kao gost savladala u šampionatu. Pored obaveza na domaćoj sceni, Crvena zvezda će u prijateljskom meču na Marakani ugostiti italijanski Udineze 15. novembra. U klubu očekuju spektakl, pogotovo što je pomoćni trener Udinezea naš proslavljeni fudbaler Dejan Stanković, koji je fudbalsku afirmaciju stekao u našem najtrofejnijem klubu, pa će svakako biti u centru pažnje prilikom gostovanja u Beogradu.

Koroman, Drulić i Vitakić kod Terzića

Bivši fudbaleri crveno-belih, odnedavno angažovani kao asistenti trenera u omladinskoj školi: Ognjen Koroman, Goran Drulić i Milivoje Vitakić, juče su bili kod v. d. generalnog sekretara Crvene zvezde Zvezdana Terzića. Kako smo saznali, njima bi uskoro moglo da bude ponuđeno da samostalno vode neku od generacija mlađih kategorija Crvene zvezde.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari