Prema nepisanom sportskom pravilu, toliko puta potvrđivanom u srpskom fudbalu, najteže je igrati mečeve pre i posle tzv. velikih utakmica. Partizan je uspeo da reši rezultatski rebus protiv u Čukaričkog u prošlom superligaškom kolu, pa posle nekoliko dana otkine bod boljem i skupocenom Totenhemu, ali će odlična partija na otvaranju Lige Evrope dobiti na težini ako crno-beli u nedelju, protiv Radničkog 1923 u Kragujevcu, upišu šestu vezanu pobedu od početka domaćeg prvenstva.


Dvanaestoplasirani “crveni đavoli” nisu bauk za tim iz Humske, ali sigurno će gledati da profitiraju na protivnikovom velikom fizičkom i emotivnom trošenju u duelu s londonskim “pevcima”.

– Svakla dobra utakmica i bod u Evropi su velika satisfakcija i dobitak, ali nama je domaći šampionat uvek bio i biće prioritet. Uz dužno poštovanje domaćinu, nas u Kragujevcu zanima jedino pobeda. Želimo da ostanemo usamljeni na vrhu tabele – kaže Nikola Drinčić, sve bolji zadnji vezni Partizana, koji na “Čika Daču” ide bez povređenih Darka Brašanca i Vladimira Volkova.

Izvinjenje Totenhemu i Jevrejima

“Partizan se odlučno ograđuje od transparenta antisemitskog sadržaja, Oštro osuđujemo počinioce tog bezumnog čina koji nije samo antisemitski, već predstavlja i akt mržnje prema Partizanu, Srbiji i Velikoj Britaniji”, stoji između ostalog u saopštenju FK Partizan povodom uvredljive parole na račun jevrejskog porekla Totenhema, uz izvinjenje engleskom klubu i zahtev našoj državi da hitno procesuira tvorce transparenta s južne tribine. To ga, međutim, neće spasiti od kazne UEFA.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari