Saga oko novog trenera Crvene zvezde konačno je juče razrešena – šef stručnog štaba biće bivši fudbaler crveno-belih Miodrag Grof Božović (47). Iskusni crnogorski stručnjak je sa čelnicima našeg najtrofejnijeg fudbalskog kluba postigao dogovor, a ugovor će biti potpisan na dve godine. Božović je nedavno u Moskvi podneo ostavku kao trener Lokomotive zbog loših rezultata u prvenstvu Rusije, i tada se činilo da je mala verovatnoća da dođe u Zvezdu.

Međutim, došlo je do velikog obrta, a u celu priču se navodno uključio i državni vrh Srbije, pa je Božović, ipak, pristao da preuzme crveno-bele. Informaciju o angažovanju Božovića zvanično je potvrdio generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić, naglasivši da je apsolutni prioritet u narednoj sezoni osvajanje titule prvaka Srbije.

Božović je bio najbliži dolasku u Crvenu zvezdu pre pet godina, ali je tada prihvatio mnogo primamljiviju ponudu Dinama iz Moskve. U Rusiji je još trenirao Moskvu, Amkar i Rostov, a prethodno Beograd, japanski Saporo, Borac iz Čačka, beogradski Hajduk, kiparski Pafos, podgoričku Budućnost i Grbalj. Za Crvenu zvezdu (1992-94) je kao odbrambeni igrač odigrao 52 utakmice i postigao jedan gol. Rođen je u Mojkovcu (Crna Gora). On će danas (subota) doputovati u Beograd, a u ponedeljak će ga Upravni odbor izabrati za novog trenera Crvene zvezde.

Iza Crvene zvezde je jedna od najgorih sezona u bogatoj istoriji kluba, a doskorašnji trener Nenad Lalatović se povukao posle katastrofalnog učinka. I pored veoma teške situacije, ipak je obezbeđena evropska licenca i posle jednogodišnje suspenzije crveno-beli će igrati u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Po rečima Zvezdana Terzića, ukupan dug kluba je smanjen na 43 miliona evra. Od ruskog Gasproma godišnja apanaža je povećana na 4,5 miliona evra (ubedljivo najveći sponzorski ugovor u regionu), a sa slovenačkom kompanijom „Terme Čatež” (letnje i zimske priprema) produžena je saradnja na još dve godine

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari