Predsednik Crvene zvezde Dragan Džajić nije se ni u petak pojavio na Marakani, tako da još nema njegove verzije sukoba sa potpredsednikom kluba Nebojšom Čovićem. Džajić je, navodno, u sredu uveče nakon verbalnog (i fizičkog) obračuna sa Čovićem najavio povlačenje sa svoje funkcije, ali je kada su se strasti smirile, opet navodno, povukao ostavku i potvrdio da neće napustiti predsedničku fotelju u Ljutice Bogdana.

Čović je u četvrtak izdao zvanično saopštenje u kojem je priznao da se žestoko sukobio sa Džajićem, ali je demantovao da je bilo fizičkog kontakta.

Crvena zvezda je i bez ove „epizode“ u izuzetno teškom položaju. Iako novo rukovodstvo, u kojem su upravo ova dvojica na najvažnijim funkcijama, pokušava da što pre stabilizuje situaciju, račun je još u blokadi, a novca skoro da nema ni za najosnovnije stvari. Uzrok žestoke rasprave upravo je bio novac, odnosno njegov nedostatak, jer Čović nije želeo da prihvati povećanje plate Nikoli Petkoviću za 500 evra mesečno. Prvi čovek košarkaškog kluba navodno je nezadovoljan i činjenicom da Džajić odbija da potpiše bilo kakva dokumenta, što dodatno usporava reorganizaciju i stabilizaciju kluba.

Prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić istakao je da nije posredovao u eventualnom pomirenju „zaraćenih“ strana, ali nije isključeno da se i on ozbiljnije uključi u novonastalu situaciju. Brojna navijačka armija crveno-belih dala je podršku i Džajiću i Čoviću, jer je svesna da samo zajedničkim aktivnostima dvojice ljudi, koji su godinama i decenijama unazad pokazali upravljačke sposobnosti, klub može napustiti ćorsokak. Realno, na Marakani je na snazi primirje, koje mora da „krene“ na jednu od dve strane. U otvoreni rat ili zajedničku borbu.

Garido: Zvezda je najveći klub

Najnovije pojačanje Crvene zvezde, reprezentativac Hondurasa Luis Garido, zadovoljan je zbog dolaska među crveno-bele. „Srećan sam što sam dobio priliku da igram u inostranstvu. Dolazim u Zvezdu na šestomesečnu pozajmicu, uz opciju da produžimo saradnju. Znam da je najveći klub u Srbiji i spreman sam naporno da radim svakog dana – jasan je Garido, kojem bi u novom klubu mogao da se pridruži i švedski defanzivac Niklas Bakman.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari