„Mene očekuje veliki izazov na Evropskom prvenstvu naredne godine, pogotovu posle onoga što je napravio kolega Radovan Ćurčić, a za mnoge to izgledalo kao „nemoguća“ misija.

Taj izazov je pre svega vezan za najbolji mogući plasman Srbije na EP“, kaže u razgovoru za Danas Mladen Dodić, novoizabrani selektor mlade reprezentacije Srbije koja će u junu 2015. godine učestvovati na kontinentalnom prvenstvu u Češkoj, u grupi sa reprezentacijama Nemačke, Danske i zemlje domaćina.

Deluje li ovakva odluka čelnih ljudi FSS za Vas iznenađujuća?

– Ne. Ja sam kandidat za tu funkciju bio i pre dve godine, a onda je to mesto zasluženo zauzeo Radovan Ćurčić. Sada je preda mnom cilj da budemo što bolje plasirani na EP i da izborimo plasman na Olimpijske igre. Pre svih razgovora sa igračima moram da detaljno sve proanaliziram sa kolegom Ćurčićem, koji je preuzeo seniorsku reprezentaciju. Imaćemo o čemu da popričamo.

Koji su Vaši prioriteti u ovom trenutku kao novoizabranog selektora?

– Pre svega da svi igrači na koje računam budu spremni za pripreme. Oni moraju da ostanu u punoj kondiciji i zdravstveno jaki kako bismo najpre odigrali dve pripremne utakmice sa Švedskom u Srbiji i Italijom na gostovanju. Tek tada ćemo moći da govorimo o kombinacijama za prvi tim na EP. Od imenovanja pratim sve utakmice kandidata za selekciju koju vodim.

Svetla tačka u tami srpskog fudbala je tim čiji ste baš Vi novi vođa. Nije li to preveliki izazov za Vas?

– Možda i jeste. Biti selektor reprezentacije koju niste vodili i doveli do EP, svakako je izazov, a ja u svojoj karijeri volim izazove. To sam i do sada pokazao i na nekim primerima dokazao. No ovoga puta znam šta je voditi nacionalnu selekciju. To je veliko poverenje kojeg se ne bojim i koje ću opravdati jer sve ovo se ne bi desilo da Radovan Ćurčić nije postao selektor nacionalnog tima. U toj koordinaciji verujem da jedan drugome možemo pomoći, a sve u interesu obe selekcije koje mogu da deluju po sistemu spojenih sudova.

Bogata trenerska karijera

Mladen Dodić (45) je rođeni Kruševljanin. Četrnaest sezona radi kao trener od najnižih kategorija pa do šefa struke u Napretku (Kruševac), Novom Pazaru, Dinamu iz Vranja, Javoru i Jagodini, sa kojom je osvojio treće mesto u Superligi Srbije i igrao finale državnog Kupa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari