Titula na vidiku, Kup na talonu. Pre sve izvesnijeg osvajanja četvrtog šampionskog naslova u Partizanu bi da trijumfuju i u najmasovnijem nacionalnom takmičenju, za šta im je potrebna „samo“ još pobeda nad Vojvodinom, jedinom ekipom koja im nije „dala“ ni bod u ovom prvenstvu.

– Podrazumeva se da želimo trofej i verujemo da smo sposobni osvojiti ga, ali oprezni smo, jer igramo protiv ekipe koja nas je pobedila u tri poslednja meča, dva otkako sam ja trener, a da joj nismo dali gol. Ipak, puni smo samopouzdanja. Učestvovali smo u Ligi šampiona i još ako osvojimo duplu krunu bićemo istorije kluba – suzdržani je optimista trener crno-belih Aleksandar Stanojević.

Najmlađeg stručnjaka u istoriji „parnog valjka“ ne brinu, ipak, ti neuspesi protiv „lala“, kao ni njihova „glad“ za trofejima.

– Ako vas neko pobedi dva ili tri puta zaredom, to ne može bit slučajnost. Vojvodina ima dobre igrače i dobro se sprema za utakmice, ali to ne znači da nam ne leži. Šta više, mislim da smo nesrećno izgubili poslednji duel u prvenstvu – smatra strateg šampiona.

I kapiten Mladen Krstajić veruje da ćemo večeras gledati drugačiji „film“.

– Nikada mi se u karijeri nije dogodilo da me isti protivnik dobije četiri puta uzastopno, ali ne volim da se osvrćem u prošlost, niti marim za statistiku. Svaka čast Vojvodini, tri puta nas je zasluženo pobedila, ali sve to u sredu pada u vodu – tvrdi najiskusniji fudbaler Partizana.

Produžeci, pa penali

U slučaju nerešenog rezultata na kraju regularnog dela susreta, igraće se dva produžetka, u trajanju od 15 minuta, a ako ni za to vreme ne dobijemo pobednika vlasnik trofeja biće odlučen izvođenjem penala.

Trofejni Partizan, „siromašna“ Vojvodina

Tradicija je na strani kluba iz Humske. Partizan je čak 11 puta bio najbolji u najmasovnijem domaćem fudbalskom takmičenju, dok njegov protivnik u 63. izdanju Kupa Srbije (nekada SFRJ i SiCG), nije dobio nijedno od svoja četiri finala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari