Fudbalske reprezentacije Srbije i Republike Srpske mogle bi 4. septembra u Banjaluci da odigraju prijateljski meč, potvrdio je predsednik FS Republike Srpske Mile Kovačević.

Ovaj duel biće odigran uz saglasnost Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, čiji je deo FSRS, kao i Evropske fudbalske unije (UEFA) i Međunarodne fudbalske federacije (FIFA). Utakmica na Gradskom stadionu biće odigrana u sklopu proslave 22. rođendana FSRS, a već su preduzeti svi koraci u cilju realizacije ove ideje i postignutog dogovora.

Prema ranijim najavama, selektor reprezentacije Republike Srpske mogao bi biti Željko Buvač, koji je prvi pomoćnik Jirgenu Klopu u dortmundskoj Borusiji. U dresovima domaće selekcije mogli bi se naći takođe „milioner“ Neven Subotić, koji je rođen u Banjaluci, nemački reprezentativac Marko Marin, vezista selekcije Bosne i Hercegovine Zvjezdan Misimović, braća Stojan i Ognjen Vranješ, igrač Legije Miroslav Radović, kao i Nemanja Supić, Ognjen Ožegović, Miroslav Stevanović, Branko Grahovac, pa čak i Zdravko Kuzmanović i Gojko Kačar. S obzirom na to da nije reč o zvaničnom meču, tadašnji selektor Srbije verovatno će ukazati poverenje fudbalerima iz Jelen Superlige.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari