Oči većine ljubitelja evropske Lige šampiona prvog dana drugog kola najjačeg klupskog fudbalskog takmičenja na svetu biće uprte u duel Paris Sen Žermena i Barselone u Parizu, a pogled trenera domaćina Lorina Blana samo ka prvoj zvezdi tima Zlatanu Ibrahimoviću, jer „sveci“ nisu isti tim s harizmatičnim napadačem Zlatanom Ibrahimovićem i bez golgeterskog terminatora iz Švedske, koji je još od polovine septembra van terena zbog povrede.


– Nadamo se da će moći da bude deo ekipe protiv Španaca. U dobrom je stanju i veoma motivisan, ali reč lekara će biti poslednja. Ako dobije dozvolu da igra, to će biti veliko „pojačanje“ za nas. Ibrahimović je od onih fudbalera koji mogu ceo meč da iznesu na svojim leđima ili ga reše jednim potezom – iskren je francuski stručnjak s „Parka prinčeva“ na temu zdravstvenog stanja sedmostrukog strelca na sedam ovosezonskih mečeva PSŽ.

Osim Ibrahimovićeve povrede pete pripremu meča prvaka Francuske remete i problemi Tijaga Silve i Ezekila Lavecija s tetivom.

– Silvin oporavak napreduje, ali on još nije dovoljno spreman. Slična je situacija i Lavecijem – muči muku strateg PSŽ-a, koji s pet remija i tri pobede zauzima tek četvrto mesto u nacionalnom prvenstvu, a borbu za bodove u LŠ počeo je s 1:1 protiv holandskog Ajaksa.

Barselonin šef struke Luis Enrike ne krije da bi Ibrino odsustvo i te kako olakšalo posao lideru Primere, koji je na „krilima“ moćnog trilinga Lionel Mesi – Santos Nejmar – Ivan Rakitić nanizao pet pobeda i samo jedan remi u nacionalnoj ligi, uz fantastičnu gol razliku 17:0, a na otvaranju tekuće LŠ savladao Ajaks (1:0).

– Ako Ibrahimović ne bude igrao, to će biti veliki gubitak za PSŽ. Dosta zavise od njega, ali tu je i odlični Kavani. Čak i da Laveci ostane van protokola, imaćemo posla s vrlo dobrim timom, jednako jakim u odbrani i napadu. Vidim ih kao jednog od favorita za osvajanje trofeja – tvrdi šef struke ekipe s „Kamp Noua“, na čijoj strani je i pozitivna statistika u susretima s Parižanima.

Drugi meč F grupe, između APOEL-a i Ajaksa, nema tu atraktivnost, ali bi mogao da bude prilično neizvestan, što važi i za duele Bate Borisov (Belorusija) – Atletik (Španija) i Šahtjor (Ukrajina) – Porto (Portugal) iz Grupe H. Zato je engleski Čelsi s nezamenjivim srpskim reprezentativcima Branislavom Ivanovićem i Nemanjom Matićem u jakom sastavu čuvenog Žozea Murinja, veliki favorit protiv Sportinga iz Lisabona, što bi se moglo reći i za nemački Šalke na gostovanju slovenačkom Mariboru u drugom meču Grupe G.

Utakmice E grupe su već druga priča. Osvajač pretprošle Lige šampiona Bajern na papiru ima veće šanse od ruskog CSKA, ali to ne znači da Moskovljani na svom terenu, predvođeni našim vezistom Zoranom Tošićem, nisu u stanju doći do bod(ova) protiv Pepa Gvardiole i njegovih superkvalitetnih izabranika. Još više vatre valja očekivati u sudaru Mančester sitija, sa Aleksandrom Kolarovim u timu, i Rome, sa Ademom Ljajićem u najboljoj postavi. I Englezi i Italijani briljiraju i visoko se kotiraju u Premijer ligi, odnosno Seriji A od početka ove sezone, pa bi na „Al Itihadu“ moglo da pršti od dobrih akcija, „jedan na jedan“ okršaja i lepih golova.

Povratak Mažića

Najbolji srpski fudbalski sudija Milorad Mažić, zbog problema s pasošem, nije arbitrirao u meču Čelsija i Šalkea u prvom kolu Lige šampiona, ali će večeras početi svoju novu sezonu u elitnom takmičenju. I to na utakmici F grupe u Nikoziji, između kiparskog domaćina APOEL-a i holandskog Ajaksa.

Inijestina „stotka“

Ako večeras zaigra u Parizu, fenomenalni vezista Andreas Inijesta će ući u Barselonin „klub 100“, sa igračima s trocifrenim brojem nastupa u LŠ. Pre osvajača tri titule evropskog timskog šampiona to je pošlo za nogom golmanu Viktoru Valdesu (110), defanzivcu Karlesu Pujolu (120) i igraču sredine terena Hernandezu Ćaviju (148).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari