Arbitražna komisija Svetske fudbalske federacije ostala je pri svojoj odluci o četiri utakmice suspenzije srpskom selektoru Radomiru Antiću, naši A reprezentativci „glasali“ su za njegov ostanak na klupi „orlova“, navijači na test meču s Grcima takođe, sada je na potezu Fudbalski savez Srbije.

To jest Izvršni odbor, koji će, sem u slučaju nekog veleobrta, početkom sledeće nedelje (i) formalno pokrenuti proceduru smenjivanja čoveka s kojim se naša zemlja kvalifikovala za Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi ovog leta.

– Ako Izvršni odbor ostane pri ranijem stavu da reprezentaciju u mečevima na početku predstojećih kvalifikacija za Evropsko prvenstvo mora voditi selektor, a ne njegovi pomoćnici ili privremeni zamenici, onda ćemo morati da potražimo naslednika Radomiru Antiću. Lično, i dalje mislim da nam je neophodan selektor, ko god on bio- kaže za Danas jedan od potpredsednika i član IO FSS Dragan Đorđević.

Visoki funkcioner FSS čuo je „navijanje“ publike na Partizanovom stadionu u korist Antića, a protiv njegove najveće opozicije predsednika FSS Tomislava Karadžića, ali ne mari puno za rezultate tog „referenduma“.

– Uz svo poštovanje navijača i njihovog prava na stav, nisu oni ti koji biraju ili smenjuju selektore. Kada bi bilo tako, onda nam ne biti bili potrebni Savez, njegov predsednik i organi. Zna se ko šta radi i zašto odgovara. A, mi u FSS imamo obavezu da štitimo interese našeg fudbala.

Iako čaršija i mediji već dugo licitiraju imenima potencijalnih naslednika Antića, naš sagovornik demantuje da je takva potraga u toku.

– Bez obzira što nemamo mnogo vremena do starta trke za EP bilo bi stvarno neozbiljno da smo započeli takve pregovore pre konačnog razrešenja statusa sadašnjeg selektora. Neozbiljan bi bio i onaj koji bi prihvatio takvu ponudu. Sve u svoje vreme, po utvrđenom redosledu – kaže Đorđević, koji se ne boji eventualne intervencije FIFA, zbog mogućeg presedana u vidu prekidanja saradnje s jednim selektorom zbog kazne koju je izrekao neki od organa „svetske kuće fudbala“.

– Nikada se FIFA nije mešala u rad nacionallnih saveza, pa nema razloga ni sada. Toliki su selektori smenjeni, pa nikom ništa – tvrdi jedan od vodećih ljudi FSS i primećuje da je i važeći šef struke „omekšao stav“.

– Nije bila lepa ona njegova priča o kvislinzima. Možda je i neko od nas izrekao nešto što nije bilo na mestu. Vreme je da svi spustimo loptu i donesemo pravu odluku – zaključuje Đorđević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari