Šta god da uradi Aleksandar Mitrović, to ne prođe neopaženo. I kada briljira na terenu i kada pravi ispade na njemu i van njega, devetnaestogodišnji centarfor Anderlehta je uvek žiži javnosti i fokusu medija.


Prema mladom fudbaleru iz Smedereva ionako (pre)stroga belgijska „sedma sila“ poslednji put ga je, s razlogom, uzela na zub posle remija s Varegemom, kada je prilikom izmene odbio da se pozdravi s trenerom Hasnikom Besijem.

– Ako Mitroviću nije prijala zamena, šta bih tek ja trebalo da kažem za šansu koju je on promašio sa svega pet metara – ogorčen je bio albanski stručnjak, čiji je prethodnik Jon van den Brom čas hvalio čas kritikovao najskuplje pojačanje u istoriji kluba iz Brisela, plaćeno pet miliona evra.

– Čestitam mu na prelepom golu odluke, ali mora da poštuje pravila. Nije bio na listi izvođača penala i nije trebalo da traži loptu – izjavio je Brom posle utakmice sa Serkl Brižom na kojoj je Mitrović izgubio „bitku“ sa saigračem, nedugo pošto mu je nakon sličnog gafa u Ligi šampiona zabranjeno izvođenje najstrože kazne.

Prethodno se klasična devetka, za kojom je naš fudbal dugo žudeo, Belgijancima zamerio zbog pljuvanja navijača Briža, za šta je dobio tri utakmice suspenzije i platio 500 evra. A imidž momka ćudljive naravi Mitrović je stekao još u mlađim kategorijama Partizana i klupskoj filijali Teleoptiku, da bi se u prvom timu primirio do verbalnog sukoba s golmanom Nefčija i vređanja sudije na istom meču u Ligi Evrope, zbog čega je isključen, preskočio četiri sledeća UEFA meča i deo plate ostavio klubu. Nedisciplini je bio sklon i u omladinskoj i mladoj selekciji Srbije, ali su mu selektori Ljubinko Drulović i Radovan Ćurčić opraštali. Trpeći mu klinačke bubice i nekontrolisani temperament zbog golova koje je davao i daje. Mitrović je jedini naš igrač koji je u istoj sezoni nosio dres tri reprezentacije i za svaki tim bio strelac, a omladinci bez njegovih pogodaka ne bi bili prvaci Evrope. Ma šta mislili i pričali o njemu, Belgijanci moraju da mu čestitaju na 14 golova u dosadašnjem toku Župiler lige, u Aleksandrovoj debitantskoj sezoni u inostranstvu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari