Igrači Crvene zvezde pokušaće večeras (20.30) da nadoknade dva gola zaostatka (1:3) i ubedljivom pobedom nad Černomorecom plasiraju se u plej-of za odlazak u grupnu fazu Lige Evrope. Strateg crveno-belih Slaviša Stojanović smatra da njegovi izabranici moraju biti strpljivi, da igraju jednostavnije, ali i da budu agresivni, naročito posle izgubljene lopte, jer samo tako mogu nadomestiti zaostatak.

Crvena zvezda – Černomorec 20.30

Stadion: Crvene zvezde. Kapacitet: 55.000. Sudija: Artur Soares (Portugal).

CRVENA ZVEZDA: Bajković, Vešović, Lazić, Martinović, Mladenović, Milijaš, Kovačević, Pečnik, Ninković, Savićević, Kasalica.

ČERNOMOREC: Bežotošnji, Berger, Fontanelo, Mineiro, Kutaš, Kovalčuk, Gaj, Bobko, Riera, Đa Đeđe, Antonov.

 

– Jasno nam je šta treba da uradimo ako želimo da prođemo. Imali smo vremena da se odmorimo i analiziramo prvu utakmicu. Ubeđen sam da ćemo dati maksimum, pa nas ne plaši ni naša ni protivnikova igra. Dobro bi bilo da što pre postignemo gol, ali i ako se to ne desi, moramo da ostanemo koncentrisani, strpljivi, ne smemo da dozvolimo sebi da otežamo posao ako postignu gol – najavljuje Stojanović.

Trener crveno-belih moći će večeras na Marakani da računa na sve igrače izuzev Nikole Mijailovića, koji se povredio u prvom duelu. Ipak, on naglašava da neće menjati taktiku s jednim napadačem iako moraju da postignu makar dva gola više od rivala. Stojanović je ostao tajanstven i po pitanju startne postave obelodanivši da jedino zna ko će igrati štopera. On je upozorio svoje igrače da ne smeju da podlegnu atmosferi iako će više desetina hiljada navijača od njih zahtevati brzu realizaciju, pobedu i prolaz u narednu fazu.

Analizirajući igru rivala, Stojanović upozorava da ukrajinski predstavnik kažnjava baš svaku grešku, da su kompaktna ekipa, odnosno da se moraju čuvati dugih lopti i ubacivanja iz drugog plana jer je to bilo kobno pre sedam dana.

– Imaju brzi prelaz iz faze odbrane u napad. Jak im je kontranapad i tu moramo da budemo strašno koncentrisani, da ne puštamo prostor. Moramo taktički biti spremni zbog dugih lopti. Ukrajinci su mnogo viši, moramo se čuvati prekida. Međutim, svaka ekipa ima određene slabosti i to treba da se iskoristi – istakao je Stojanović.

Lale“ na pobedu u Turskoj

Fudbaleri Vojvodine pokušaće večeras da naprave novi veliki podvig na međunarodnoj sceni i pobede turski Bursaspor jer ih nakon novosadskih 2:2 najverovatnije samo trijumf vodi u plej-of za odlazak u grupnu fazu Lige Evrope. Trener „lala“ Marko Nikolić optimista je pred utakmicu (19.30), a kao glavne prednosti svog tima ističe zajedništvo, želju i fizičku spremu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari