Pre nego što sledećeg vikenda, protiv Borca u Čačku, stave tačku na sezonu u kojoj su posle samo 12 meseci vratili šampionski pehar u Humsku i izjednačili se sa večitim rivalom Crvenom zvezdom u broju osvojenih titula (26), fudbalere Partizana očekuju veliki posao i još veći izazov u finalu Kupa Srbije.


Sadašnja generacija crno-belih ima priliku da ostane upamćena kao prvi osvajač duple krune posle čuvenog meča sa Vojvodinom 2011. godine, a na tom putu joj stoji ništa manje kvalitetna, ambiciozna i motivisana ekipa Čukaričkog.

– Partizanu nikada dosta trofeja. Jesmo osvojili važniji, ispunivši glavni klupski cilj u sezoni, ali ne vidim zašto ne bismo uzeli i Kup. Imamo dovoljno i mentalne i fizičke snage za još jednu veliku bitku. Čak mislim da je naš motiv jači od želje igrača Čukaričkog, bez obzira što će se oni se ove srede boriti za prvi pehar u klupskoj istoriji – tvrdi odlični golman crno-belih Živko Živković.

“Parni valjak” ima pozitivan skor sa “brđanima” u prvenstvu na izmaku. Jesenas je na Topčiderskom brdu bilo 4:2 za Sašu Ilića i njegove saigrače, dok je duel na Banovom brdu završen bez pobednika – 2:2. Ali to ne dovodi u pitanje ozbiljan odnos ekipe trenera Zorana Milinkovića prema gradskom rivalu istih boja.

– Čukarički je dobra ekipa. Protiv nas i Crvene zvezde su demostrirali kvalitetan fudbal, u čemu su prednjačili kreator igre Igor Matić, bekovi Rajko Brežančić i Dragoljub Srnić, te krilni vezista Slavoljub Srnić i napadač Nikola Stoiljković. Znamo šta nam je činiti, kao što bi svi trebalo da imaju na umu da je Partizan šampion. Biće to teška utakmica, na kraju koje ćemo se, verujem, mi radovati.

Ako zatreba Živković je spreman i za penal rulet.

– Nismo još uvežbavali izvođenje penala, ali spremni smo i za tu opciju. Naravno, gledaćemo da bez tih komplikacija završimo ono zbog čega idemo na stadion u našem komšiluku. I prirediti novo slalje našim navijačima. Verujem da će doći u velikom broju da nas podrže – optimista je Živković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari