Zimske olimpijske igre završene su sinoć u Sočiju. Samim tim, i zvanično je stavljena tačka na očekivani debakl olimpijskog tima Srbije čiji članovi, prema očekivanjima, nisu bili ni blizu osvajanja bilo koje medalje. Ovim je potvrđeno da Srbija nema uslove, mogućnosti, ali ni kvalitet da se ravnopravno takmiči na svetskom nivou u zimskim sportovima.


Nažalost, umesto rezultata i uspeha, detalj koji je obeležio ZOI, što se Srbije tiče, jeste jučerašnja poseta (još uvek aktuelnog) premijera Srbije Ivice Dačića, koga su čelnici Olimpijskog komiteta Srbije ugostili i proveli po olimpijskom selu. Dačić se srdačno pozdravio sa svim članovima malobrojnog srpskog tima i poželeo čelnicima OKS srećan 104. rođendan. Ipak, i pored razloga za „slavlje“, predsednik Socijalističke partije Srbije odlučio je da svoje domaćine poštedi jubilarnom, milionitom interpretacijom „Miljacke“.

Ne zna se da li je ova poseta mnogo ranije dogovorena, ali boravak premijera u Sočiju u jeku predizborne kampanje predstavlja veliko iznenađenje. Dok se njegovi politički protivnici grčevito bore za svaki glas tri nedelje pred izbore i usput mu podmeću „kore od banane“, on je odlučio da nekoliko dana „izgubi“ zbog boravka u (trenutno) najluksuznijem i najaktuelnijem mestu u Evropi.

Očigledno se (i) Dačić pomirio sa činjenicom da je njegova premijerska epizoda tj. „uloga“ gotova i da će uskoro „mrvice“ koje ostanu iza Srpske napredne stranke, umesto njega, pokupiti junak „nekog drugog filma“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari