– Vaterpolo reprezentacija Srbije savladala je Francusku sa 16:8 (3:4, 4:2, 3:1, 6:1) i očekivano prošla u osminu finala sa prvog mesta grupe B, odnosno imaće za protivnika Slovačku koja je već ranije bila prikovana za poslednju poziciju grupe A. Borba za četvrtfinale je na programu u subotu (18.45), a danas će biti poznato ko će nam biti potencijalni rival među osam najbolji – pobednik duela 2D-3C (najverovatnije Mađarska – poraženi iz današnjeg duela između Rumunije i Nemačke).

Izabranici Dejana Savića su ušli u meč, pred još jednom ispunjenom Kombank arenom, u nešto slabijem ritmu za šta je bio zaslužan i protivnik koji je igrao na svom maksimumu. To je Francuzima donosilo pristojan rezultat u prvoj četvrtini, prednost u nekoliko navrata, odnosno višak jednog gola na malom odmoru. Međutim, po mnogima najbolji tandem sveta Filipović – Prlainović je tada preuzeo stvar u svoje ruke pa je levoruki vaterpolista doneo izjednačenje (4:4), a onda asistirao u maniru najboljeg igrača sveta za gol Prlainovića i vođstvo “delfina”. Dva gola razlike bilo je posle kontre mladog Jakšića, ali su se “trikolori” brzo vratili i izjednačili.

Ispostavilo se da je to bio njihov poslednji trzaj, jer su Savićevi momci pojačali tempo, pogotovo u odbrani, koji Francizi nisu mogli da isprate. O tome najbolje govore samo dva primljena gola u drugom poluvremenu, oba čuvara mreže bila su odlična, dok je napad srpskog tima igrao sa svih pozicija čemu ni mnogo iskusnije reprezentacije ne mogu da pariraju, sve do konačnih 16:8.

– Imali smo pogrešan pristup jer smo malo slabije ušli u meč. Očekivali smo da će nam možda malo pasti forma, imamo izuzetno jake treninge i trudićemo se da nastavimo u istom ritmu. Nismo mi loše igrali, samo smo primili neke golove koji nam nisu svojstveni. U drugom poluvremenu smo se malo skupili, dali gas i slomili njihov otpor. Sledeći su Slovaci, koji su dosta lošiji od Francuza. Okrećemo se njima – istakao je posle meča Duško Pijetlović.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari