Fudbaleri Crvene zvezde nastavili su pobedonosnu seriju i u Subotici. Ostvarena je deveta pobeda u nizu (deseta u ovamo šampionatu) i – osvojena su tri nova boda, zadržana ubedljiva prednost nad pratiocima, Partizanu pre svega.


– Nismo blistali, možda i nismo zaslužili pobedu, ali i to je odlika velikih klubova da i kada ne igraju najbolje pobeđuju. Zaista je bila jako teška utakmica za nas, jako je teško da se pobeđuje u kontinuitetu. Sva sreća, postigli smo taj pogodak posle prekida i rešili utakmicu – priznao je trener crveno belih Miodrag Božović.

Mnogo se pre meča u Subotici pričalo (i pisalo ) o Luki Joviću (- Što se tiče tih izjava, očekujem sledeći put tetku ili strinu ili babu, svi mogu da komentarišu, mali samo neka daje golove, biće sve dobro i za njega i za nas, prokomentarisao je Božović), dok je sam Jovićbio još kraći i konkretniji.

– Čim je Ibanjez krenuo ka lopti osetio sam da ću dati gol. Meni svaki gol znači pa tako i ovaj. Jednostavno, ne obraćam pažnju šta ko priča i izjavljuje, ja samo treniram i radim, hoću da budem što bolji da mogu da pružim ekipi što više – rekao je Jović.

Izbora (ne)će biti

Najavljeni izbori u Crvenoj zvezdi su pod velikim znakom pitanja pošto je grupa članova tužila klub zbog kršenja izborne procedure. Kako sada stvari stoje vrlo je verovatno da do izbora najavljenih za 11. oktobar neće doći. Četiri člana kluba koji su se u Zvezdu učlanila posle 4. avgusta, preciznije 15. septembra, su Prvom opštinskom sudu u Beogradu, preko svojih advokata podnela tužbu o poništenju izbora u fudbalskom klubu, a u tužbi su tražili privremenu meru poništenja svih odluka Upravnog odbora kluba o izborima. Razlog za tužbu je odluka da pravo glasa na izborima u klubu imaju članovi učlanjeni pre 4. avgusta što se po mišljenju tužitelja kosi sa statutom kluba. Sud će odluku o privremenoj meri doneti 9. oktobra samo dva dana pre zakazanih izbora. Međutim veliki problem u svemu tome je što potencijalni kandidati svoje kandidature po statutu kluba moraju da podnesu do utorka, 6. oktobra, a potom još tri dana da čekaju odluku suda da li će izbora uopšte biti u tom terminu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari