Olimpijske igre su mnogo više od sporta, pogotovo dok ne počnu takmičenja, a mnogo više pažnje uoči početka najvećeg svetskog sportskog takmičenja posvećuje se velikim zvezdama Olimpijskih igara, tj. tabloidnim temama koje su ljubiteljima OI često i najzanimljivije.

Jedan od timova koji bez sumnje nosi epitet najpopularnijeg u Londonu je američka košarkaška reprezentacija ili takozvani „drim tim“. Iako će Amerikancima zbog povreda nedostajati Blejk Grifin, Dvejn Vejd, Kris Boš, Derik Rouz i Dvajt Hauard, činjenica je da mnogi od njih ne bi imali mira u olimpijskom selu, gde često mnogi popularni sportisti ne odsedaju već iznajme kuće ili hotele da bi mogli da se fokusiraju na takmičenje. Još jedan detalj, pored narušavanja privatnosti, koji je uneo pometnju među sportiste, su male dimenzije kreveta koje iznose samo 172 centimetara što je mnogo kraće od prosečne visine učesnika OI. Zbog toga su prvenstveno američki košarkaši zatražili smeštaj u hotelu, a da li će pri toj odluci ostati i ako se reši problem sa krevetima kao što je najavljeno, ostaje da se vidi.

Poznato je da je na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. Rodžer Federer boravak započeo u „selu“ ali se ubrzo premestio jer su ga sportisti iz celog sveta svakodnevno saletali za autogram i slike što on nije mogao da izdrži. Tenis kao popularan sport poseduje mnoge svetske zvezde, ali će svi biti smešteni u drugom delu Londona, jer vožnja od olimpijskog sela do terena na kojima se igra i Vimbldon traje čak dva sata. Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divac izjavio je uoči OI da će svi srpski teniseri imati svoje mesto u „selu“ i ukoliko budu želeli biće im omogućeno da odu tamo i druže se sa ostalim učesnicima.

Atletika i plivanje kao sportovi koji su mnogo popularniji u svetu nego u Srbiji imaju dva velika imena – Majkl Felps i Usein Bolt. Američki plivač se još nije izjasnio po pitanju smeštaja, kao ni Jamajčanin Bolt, svetski rekorder u trkama na 100 i 200 metara, ali je poznato da uživa u slavi i medijskoj pažnji kao i da ne „izigrava“ razmaženu zvezdu zbog čega mu ni ne smeta što ga „startuju“ sportisti na svakom koraku u olimpijskom selu.

Reprezentativac fudbalske reprezentacije Brazila Nejmar svakako će biti na meti obožavalaca, a ne treba zaboraviti ni rusku atletičarku Jelenu Išinbajevu koja pored fantastičnih rezultata pleni i svojom lepotom zbog čega je često na meti najvećih zavodnika među sportistima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari