Način na koji su crno-beli odigrali na fajnal-foru Evrolige oduševio je ne samo navijače Partizana, već i sve ljubitelje košarke na Starom kontinentu. Odlična hemija u timu, srčanost i neverovatna borbenost Božića i saigrača naterala je simpatizere ostale tri ekipe Olimpijakosa, Barselone i CSKA da odaju priznanje srpskom šampionu.

– Iako nisu uspeli da se domognu finala košarkaši Partizana su pošteno namučili Olimpijakos. Obožavam svoj klub ali mi se čini da su crno-beli upravo protiv nas pokazali pravu kolektivnu igru. Ne bi bilo nezasluženo i da se Partizan domogao finala – naveo je navijač Olimpijakosa, jedan od pet hiljada simpatizera atinskih crveno-belih koji su u Bersiju frenetično bodrili svoje igrače.

Kakav su utisak ostavili izabranici Duška Vujoševića najbolje ilustruju reči temperamentnih Katalonaca, koji su iskreno želeli da se njihova Barselona upravo sa Partizanom sastane u finalu završnog turnira Evrolige.

– Posle naše polufinalne utakmice protiv CSKA ostao sam u hali da bih pogledao drugi meč. Znam da je većina Katalonaca navijala za Partizan. Tim iz Beograda pobrao je simpatije zbog veoma kvalitetne igre. Oni su pravo osveženje u evropskoj košarci i zato mi je krivo što se nisu domogli finala. Ubeđen sam da su bili bolji od Olimpijakosa, ali jednostavno nisu imali sreće – obrazložio je Žerard Perez, navijač Barselone, koji je ove sezone redovno pratio svoj tim na skoro svim gostovanjima ali nije bio u Beogradu što sebi nikako ne može da oprosti.

 

Partizan neće dobiti A licencu

Prvi čovek Evrolige Đordi Bertomeu rekao je da Partizan, kao nijedan tim iz regiona, neće u skorije vreme dobiti A licencu. On je istakao da je cilj lige da uključe velika tržišta poput Nemačke, Francuske i Poljske i da rukovodioci žele da potenciraju bogate timove, zbog čega srpski šampion još dugo neće dobiti A licencu.

Teo najkorisniji igrač, Marić u petorci

Miloš Teodosić proglašen je za najboljeg igrača u ovosezonskom izdanju Evrolige, dok je Aleks Marić uvršten u idealnu petorku, a Lester Mekejleb u drugu postavu najelitnijeg takmičenja na Starom kontinentu. Teo nije prisustvovao svečanoj ceremoniji dodele priznanja zbog stomačnog virusa, tako da je priznanje primio njegov klupski drug Linas Kleiza koji je proglašen za najboljeg strelca. Viktor Krijapa imenovan je za najboljeg defanzivca, a Riki Rubio za najperspektivnijeg igrača.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari