Osmo mesto na poslednjem Evropskom prvenstvu i neodlazak na Olimpijske igre 2012. godine u Londonu biće prve dve, ali ne i najvažnije tačke „dnevnog reda“ na sastanku, koji bi trebalo da se početkom ove nedelje održi u Srpskoj kući košarke. Vinovnici „okruglog stola“ sigurno će biti aktuelni selektor Dušan Ivković i Dragan Đilas predsednik Košarkaškog saveza Srbije, kao i Dejan Bodiroga, potpredsednik za mušku košarku.


Prvobitna ideja je bila da se nakon povratka Dušana Ivkovića iz Istanbula, već 27. septembra sastanu selektor i predsednik KSS, ali niko od dve strane još uvek nije potvrdio da će najvažnije teme biti izanalizirane baš u utorak. Uprkos nedoumicama oko datuma sastanka, izvesno je da će se on održati do kraja ove nedelje i da će srpski reprezentativci već od oktobra znati ko će im biti selektor u novim kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2013. godine u Sloveniji. Za razliku od prošle godine, kada je zbog lošeg stanja u Savezu i neispunjenih obećanja u jednom trenutku odlučio da napusti kormilo „plavog broda“, Ivković je, zadovoljan dosadašnjim učinkom Đilasa i njegovih saradnika, spreman da nastavi sa radom u reprezentaciji barem do kraja kvalifikacija, koje su na repertoaru narednog leta. Za očekivati je da će se dve strane dogovoriti, pogotovo što i u Savezu postoji dobra volja da Ivković ostane na mestu prvog trenera seniorske reprezentacije.

Osim „rasprave“ o nastavku saradnje, na dnevnom redu će biti analiza uspeha, ali i metode rada sa mlađim reprezentativnim selekcijama, kao i utvrđivanje razloga i načina prelaska najboljih omladinaca u seniorsku klupsku i reprezentativnu košarku. Imena poput Dragana Labovića, Milana Mačvana, Dejana Muslija, dovoljna su opomena svima u Savezu da nešto ozbiljno ne funkcioniše na „graničnom prelazu“ između juniorske i seniorske košarke. S obzirom na to da su nam neophodni novi kandidati za najbolju reprezentaciju nema sumnje da će se o ovoj temi posebno raspravljati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari