Silazak sa Kopaonika doprineo je najboljim srpskim košarkašima da na svežinu preslišaju kolege iz B selekcije (83:57) i da na delu pokažu barem delić onoga što su uradili na planinskoj lepotici.

Do početka Svetskog prvenstva u Španiji ima nešto više od mesec dana (30. avgust – 14. septembar), a osim taktičkog segmenta, koji će dominirati u nastavku priprema, u centru pažnje biće i lekarski tim reprezentacije, koji će morati dobrano da se potrudi da bi oporavio Krstića, Dangubića, Lučića, Kuzmića… Kapiten će, izvesno, biti spreman za nekih desetak dana, dok je situacija kod preostale trojice daleko kompleksnija i šanse su vrlo male da barem jedan od njih nastupi na planetarnom šampionatu.

– Mi još nismo tim, međutim, to nam je cilj. Spustili smo se sa planine, imali smo period adaptacije na sve novo što ih je sačekalo i dočekalo i trudimo se da napravimo odnos prema igri, pre svega odbrambeni. Mislim da tu ima još prostora za napredak – realan je selektor Đorđević.

Jednom od najboljih plejmejkera u istoriji evropske košarke način na koji su pojedinci otkazali poziv u reprezentaciju još uvek predstavlja „kost u grlu“.

– Ne mogu da kažem da nisam zadovoljan. Postoje greške, ali to su, sa druge strane, momci koji su izuzetno motivisani i vidi se odličan rad, bez obzira na apsolutno neprihvatljive otkaze koje sam ranije pominjao u izlaganju i koje je pominjao Oliver Popović (selektor B selekcije) – naveo je mladi stručnjak.

Nakon turnira u Trstu početkom avgusta, na kome će osim naše selekcije učestvovati Italija, Kanada i BiH, selektor će najverovatnije odrediti spisak igrača za planetarni šampionat. Dobra vest je da Vladimir Micov ravnopravno konkuriše za mesto u timu.

– Sad nam predstoji period odluka, imamo i neke probleme sa povredama, ali to je sasvim normalno. Kapiten Nenad Krstić će nam dati veliki kvalitet kada se bude potpuno priključio i optimista sam što se toga tiče – zaključio je Đorđević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari