Jedan od najtalentovanijih srpskih košarkaša u poslednjoj deceniji navikao je u prošlosti da iznenađuje javnost kako pozitivno tako i negativno, međutim ništa se ne može porediti sa informacijom koja je u toku utorka potvrđena od strane nekadašnjeg šampiona NBA lige. Posle trogodišnje pauze Darko Miličić odlučio je da se vrati iz igračke penzije i da od naredne sezone zaigra za valjevski Metalac.


Vest bi možda zvučala kao prvoaprilska šala, ali za one koji su upoznati sa karakterom nekada najtalentovanijeg evropskog centra, pozitivan odgovor Miličića i pružena ruka doktoru Bošku Đukanoviću, sigurno znače da će regionalni, ujedno i domaći ljubitelji košarke imati prilike da uživaju u potezima nikada do kraja dorečenog centra kome se predviđala vrhunska karijera.

Doktor Đukanović, prvi čovek valjevskog Metalca, uspeo je da ubedi Miličića da je reč o “čistom” košarkaškom projektu, koji bi u bliskoj budućnosti trebalo da postane ravnopravan takmac Crvenoj zvezdi i Partizanu. Darko je odluku o povratku iz igračke penzije obrazložio time da se uželeo igre pod obručima i da potpisivanjem ugovora za Metalac želi da pomogne srpskoj košarci, uveren da čitava organizacija vezana za košarku u Valjevu može biti podignuta na viši nivo. Miličić je košarkaški stasao u Hemofarmu, za čiji je prvi tim debitovao sa 16 godina. Na draftu 2003. izabran je kao drugi pik od strane Detroita, a sa Pistonsima je 2004. osvojio šampionski prsten. Od 2006. pa do prvog penzionisanja 2012. nastupao je za Orlando, Memfis, Njujork, Minesotu i Boston. Više puta se pominjala mogućnost da nastupi za Crvenu zvezdu, ali do saradnje nikada nije došlo.

Đukanović želi Pavlovića

Doktor Boško Đukanović za narednu sezonu želi da stvori izuzetno kvalitetan tim koji će se zvati Valjevo, umesto dosadašnjeg naziva Metalac. Nakon angažovanja Darka Miličića rešen je da dovede Aleksandra Pavlovića, Josipa Sobina iz Zadra, kao i da vrati Stefana Birčevića, koji je ove sezone nastupao za španski Estudijantes.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari