Crnu seriju napokon je prekinuo Partizan u okviru ABA lige protiv Metalca u subotu i trijumfovao, a da bi nastavio pobednički niz moraće da da svoj maksimum i savlada Hapoel u Jerusalimu u trećem kolu Evrokupa (18.30).


– Nama je potrebna žrtva da bismo se vratili na put dominacije. Mi jesmo na njemu, ali je taj put dalek. Bez obzira na sve, imamo želju da pobeđujemo u svakoj utakmici i tako će biti u Jerusalimu protiv jedne dobre ekipe. Nije realno da se kreiraju stavovi da Partizan treba da dobije taj meč, iako mi tu želju imamo, ali pre svega hoćemo da damo svoj maksimum. Pobeda protiv Metalaca nam je bila veoma važna, iako pre početka sezone to možda i nije delovalo tako. Zadovoljan sam zbog snage i karaktera koji smo pokazali da preokrenemo tu utakmicu – rekao je trener Partizana Duško Vujošević.

Crno-beli su oslabljeni otputovali na današnju utakmicu jer je Milan Mačvan prošle srede protiv Banvita u hali Pionir zaradio rupturu mišića i pauziraće deset dana. I Hapoel i Partizan imaju po dva poraza u grupi E, s tim što je izraelski tim u domaćem šampionatu dominantan i zabeležio je četiri trijumfa u isto toliko mečeva.

Bogdanović: Očekujem neizvestan meč

– Čeka nas meč protiv jednog ozbiljnog kluba, koji je ove godine dosta uložio u ekipu. Sastavili su dosta dobar tim, ozbiljan projekat, tako da nas sigurno očekuje teška i neizvesna utakmica. Na nama je da pokušamo da nastavimo da dižemo našu igru i formu, mislim da je to prevashodno cilj ove utakmice, a sigurno ćemo ići na pobedu ukoliko se ukaže prilika za to – rekao je uoči meča Luka Bogdanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari