Iako je do polufinalnih susreta sa Partizanom u plej-ofu ABA lige ostalo nešto manje od dvadesetak dana jasno je da će košarkaši Crvene zvezde predstojećih pet mečeva (tri u Top 16 fazi EL i dva u domaćem prvenstvu) posvetiti tempiranju forme za najvažnije utakmice u sezoni. Sličnog je mišljenja i Dejan Radonjić, stručnjak koji je predvodeći crveno-bele ove sezone napravio odlične rezultate, učinivši Zvezdu četvrtim timom u istoriji ABA lige koji je regularni deo završio sa samo dva poraza posle Olimpije, Partizana i Makabija.


– Jasno je čime ćemo se baviti do tih mečeva. Svoj plan smo napravili odavno i očekujem da budemo u dobrom momentu kada bude najvažnije – poručio je trener Zvezde.

Radonjić nije iznenađen učesnicima plej-ofa ABA lige, u odnosu na prethodnu sezonu, prednost domaćeg terena u duelima Zvezde i Partizana za plasman u Evroligu mogla bi da bude od posebne važnosti, što na neki način ilustruje i podatak da su u prethodna dva meča u ABA ligi timovi iskoristili većinsku podršku sa tribina.

– U svakom slučaju, očekivao sam da će baš ta četiri tima biti u polufinalu. Čekao se samo konačni raspored. Do tada, ipak, imamo još pet mečeva – tri u Evroligi i dva u domaćem prvenstvu. Cilj će biti da zadržimo nivo forme, koji je trenutno dobar. Ove sezone je prednost domaćeg terena iskorišćena u oba međusobna meča. Prošle godine je bilo drugačije, ali ima dosta razlika u odnosu na prošlu i ovu sezonu – poručio je Radonjić.

 

Povratak Lazića za vikend

Branko Lazić, bek crveno-belih, neće putovati ni u Berlin za predstojeći meč sa Albom u okviru 12. kola Top 16 faze Evrolige koji je na programu u četvrtak (20.15). Njegov povratak očekuje se za vikend kada će Zvezda odigrati prvi meč domaće Superlige.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari