Monako i Fener garantuju spektakl u borbi za fajnal-for Evrolige 1 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Puleni Saše Obradovića nameriće se na veoma motivisani Fenerbahče (19.00), dok će u Barseloni započeti verovanto najzanimljiviji serijal između Barse i Olimpijakosa (21.00).

Sinoć su Panatinaikos i Makabi odigrali odličan meč koji se završio brejkom izraelskog velikana (87:91), dok je Real rutinirao Baskoniju (90:74) na startu plej-ofa Evrolige.

Večeras bi trebalo da bude još neizvesnije u Monte Karlu, odnosno Barseloni.

Puleni Saše Obradovića nameriće se na Fenerbahče i u sistemu 2-2-1-1-1 prednost domaćeg terena trebalo da bude od velike koristi.

Monako je ligaški deo završio na trećem mestu sa skorom 23-11. Naročito dominantan bio je na svom terenu, s obzirom na to da je od 17 utakmica izgubio samo četiri.

Klub je pokazao sistematičnost u radu, pogotovo otkad je pre tri sezone postao deo evroligaškog društva.

Svaki put uspevao je da se domogne plej-ofa, što je zaista odličan rezultat i u skladu je sa velikim finansijskim ulaganjima.

U odnosu na Istanbul, atmosfera u hali „Gaston Medesin“ daleko je od strastvene, zbog čega će za Monako naročito biti važno da ostvari maksimalan učinak.

– Za Fenerbahče je dolazak na fajnal-for bio cilj od početka sezone, s obzirom na sastav, ulaganja i istoriju kluba. Što se tiče nas, obezbedili smo odličan plasman u regularnom toku sezone, ali svi želimo sledeći korak i novi plasman na fajnal-for. To smo postigli prošle sezone. Druga godina zaredom među četiri najbolje ekipe Evrolige bila bi neverovatno – poručio je Saša Obradović u najavi veoma zanimljivog serijala.

U ligaškom delu sezone obe ekipe trijumfovale su u ulozi domaćina, što je još jedan pokazatelj koliko se dobro osećaju pred svojim navijačima.

Monako se isprofilisao kao ekipa ispunjena atletski predisponiranim igračima koji su defanzivno veoma mobilni, snažni i dobro uigrani.

Majk Džejms prilazi plej-ofu kao najbolji strelac u istoriji Evrolige i sa tim statusom pokušaće da svoje saigrače odvede na F4 turnir.

Varljive ćudi, Amerikanac je u stanju da ekipu odvede do samog vrha, ali i lako strovali na samo dno, zbog čega će serijal sa Fenerbahčeom biti zahtevan test izdržljivosti i za Sašu Obradovića.

Promena na klupi Fenera usred sezone ispostavila se kao dobra odluka menadžmenta.

Šarunas Jasikevičijus nasledio je Dimitrisa Itudisa koji mu je u amenat ostavio dobru ekipu koja nije mogla d aiskaže svoj puni potencijal zbog velikih i čestih kadrovskih problema.

Od 27. januara pa sve do kraja marta, gledano iz perspektive oba takmičenja (domaće prvenstvo i Evroliga) Fener je izgubio svega tri utakmice i u tom vremenskom intervalu uspeo je da popravi poziciju u evroligaškom društvu i faktički do poslednjeg kola bude u igri za prednost domaćeg terena.

Da kojim slučajem nije doživeo poraz od Efesa u poslednjem kolu (80:82) koji je Partizan, ispostaviće se, koštao definitivne eliminacije iz Evrolige, Fener je mogao da se nada zauzimanju četvrtog mesta na kraju ligaškog dela.

Turski velikan ostvario je svega pet pobeda na gostujućem terenu, što jasno pokazuje ko će večeras biti favorit.

Ipak, ako se pogleda sa kakvim fondom igrača raspolaže Jasikevičijus, sagleda činjenica da na svakoj poziciji ima najmanje po dva adekvatna rešenja, odnosno da u Najdželu Hejsu i Dešuanu Pjeru ima polivalentne igrače koje bi svaki trener poželeo ne može se reći da Fener nije kadar d aizenadi Monako u prve dve utakmice plej-ofa Evrolige.

– Svesni smo da igramo protiv jednog od najboljih timova u Evropi. Želimo da pronađemo najbolju verziju sebe. Ptrebno je da odigramo čvrsto, kao i svaku veliku utakmicu. Detalji će biti ključni – nedvosmislen je Šarunas Jasikevičijus.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari