Minesota odbranom još jednom zaključala Finiks 1 EPA-EFE/ADAM DAVIS

Sansi nemoćni protiv Vulvsa koji su posle trijumfa 105:93 poveli sa 2:0 u prvoj rundi plej-ofa Zapadne konferencije.

Minesota već na startu doigravanja demonstrira kvalitet odbrane zbog kojeg je regularni deo sezone završila na trećem mestu Zapadne konferencije.

Statistički, Vulvsi slove za najbolju defanzivu u kompletnoj ligi ove sezone i na osnovu prezentovanog u prve dve utakmice protiv Finiks Sansa više je nego jasno da puleni Frenka Vogela upravo najviše problema imaju kako da probiju defanzivni bedem rivala.

Rudi Gober godinama već spada u grupu najboljih odbrambenih igrača i njegovim dolaskom u Minesotu u datom kontekstu najviše je napredovao Karl-Entoni Tauns.

Iako je postojala sumnja kako će njih dvojica delovati u paru, s obzirom na to da je do trejda francuskog centra iz Jute, mahom reprezentativac Dominikanske Republike igrao na pet, Kris Finč je kao šef struke, zajedno sa svojim saradnicima obavio izvanredan posao, uklopivši ih tako da predstavljaju silu na oba kraja terena, posebno u odbrani.

Iako zbog promene pozicije ima malo drugačije zadatke jer neretko mora da čuva daleko pokretljivije četvorke, Tauns je i na drugom meču defanzivno pružio veliku podršku Goberu, uprkos tome što je već od kraja prve četvrtine imao problema sa ličnim greškama (tri dosuđena prekršaja).

Minesota je izvanredno zatvarala reket, Sanse je svela na svega 48,2% uspešnosti za dva poena, a velike pohvale za odbranu nad Kevinom Durantom zaslužio je Džejden Mekdenijels.

Ako se pritom uzme u obazir da je nekadašnji student Vašingtona bio i najefikasniji pojedinac u pobedničkom sastavu sa 25 poena jasno biva ko je bio „iks faktor“ u pobedničkoj ekipi.

Mekdenijels je odlično zatvarao Duranta na „klozautu“, terao ga je na teške šuteve i pošteno unervozio. Durant je meč završio sa svega 18 poena, Devin Buker je dao dva više, međutim sve to bilo je nedovoljno u odnosu na kolektivnu igru domaćina.

Minesota je naterala Sanse na čak 20 izgubljenih lopti, ubacivši pritom gotovo 30 poena iz tranzicije.

Osim Mekdenijelsa, u košgeterskom smislu istakli su se još Majk Konli i Rudi Gober sa po 18 poena, dok je Entoni Edvards ubacio tri poena manje.

Serija se sada seli u Finiks, a treći meč odigraće se u noći između petka i subote.

U sistemu 2-2-1-1-1 Vulvsi su stekli ogormnu prednost na početku doigravanja.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari